Shop menü

REDMAGIC 9S PRO ÉS 9S PRO+ – A PIAC LEGGYORSABB ANDROIDOS MOBILJAI

Az okostelefonok körében csúcstempót ígérve jelentek meg a Redmagic sorozat legújabb tagjai.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Redmagic 9S Pro és 9S Pro+ – A piac leggyorsabb androidos mobiljai

Nem sok gamer mobilsorozat élte túl az elmúlt éveket, a ZTE-hez (Nubia) köthető Redmagic és az ASUS ROG Phone modellek maradtak elsősorban talpon, és a Redmagicnél most új modellek érkeztek. A 9S Pro és a 9S Pro+ okostelefonok között nincs nagy különbség, egy minimális eltérés akad ezek között, éppen ezért egy kalap alá vesszük őket az alábbiakban.

A készülékek 6,8 hüvelykes megjelenítővel kerülnek bevetésre, és AMOLED technológiás képernyőt vonultatnak fel. 120 Hz-es működésre lettek felkészítve, érdekes módon nincs extrém érték ezen a fronton. 2480 x 1116 pixeles felbontásról beszélhetünk itt 100%-os DCI-P3 színtér lefedés mellett, 1600 nites fényerővel karöltve. Valós 10 bit támogatás is van többféle HDR formátumot támogatva.

Galéria megnyitása

A játékok vezérlése során az érintéseket akár 2000 Hz-en is képesek érzékelni, így a késleltetés igazán alacsony lehet, ami hozzájárulhat a jobb mobil gaming élményhez és teljesítményhez. Fontos még itt, hogy vannak a kereten „vállgombok”, ezek is érintésérzékeléssel üzemelnek, és 520 Hz-es frissítési frekvenciát használnak. Ezeket sok játék fogja támogatni, és a Redmagic saját rendszere használ olyan trükköket, amivel olyankor is munkára foghatóak, mikor ez nem feltétlenül megoldott.

Galéria megnyitása

Az Android 14 operációs rendszert hozzák el az új modellek, amire a Redmagic OS 9.5 grafikus felhasználói felület lett ráhúzva. Ez egy sor olyan extrát vonultat fel, amit a játékosok tudnak majd kihasználni. Lesz lebegő információs felület, speciális értesítési beállítások, és valós idejű ajánlások a használattal, navigációval kapcsolatosan. Továbbá már MI-vel megtámogatott funkciók is akadnak, például tud egyedi háttérképet generálni.

A készülékek 16 megapixeles előlapi kamerát használnak a megjelenítő mögé bújtatva, így nem zavarja a kamera kivágása a látványt. Viszont arra számítani kell, hogy szelfizésre biztosan nem ezek a mobilok lesznek a legideálisabbak. A rejtett kamera gyenge képminőséget nyújt, a gamereknek viszont ez a kompromisszum talán nem gond.

Galéria megnyitása

A hátlapon három kamera van, de a harmadik a sorban csak 2 MPixeles és makrózásra szolgál, így attól nem érdemes sokat várni. A főkamera 1/1,57 colos, 50 megapixeles Samsung szenzort használ, így ettől egészen jó minőségű felvételekre lehet számítani, és van a fedélzeten egy másik 50 MPixeles kamera is, az pedig ultraszéles látószögű optikával lett felvértezve. Videózni akár 8K30 minőségben is lehet majd a készülékekkel, de ennél sokkal fontosabb, hogy tudják a 4K mellett a 60 FPS-t, és van 240 FPS-es lassítási lehetőség is.

Galéria megnyitása

A Redmagic 9S Pro és 9S Pro+ duó a Snapdragon 8 Gen 3 emelt órajeles „Leading Version” variációját kapták meg.

Ez a lapka egyszerűbben fogalmazva a Snapdragon 8+ Gen 3-nak tekinthető, egyébként pedig pont olyan frekvencián dolgozik, mint a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, és a modellszáma is ugyanaz SM8650-AC, míg az alap Snapdragon 8 Gen 3 az SM8650-AB. A Cortex-X4 processzormag ebben az esetben már 3,4 GHz-ig mehet 3,3 GHz-es plafon helyett, az Adreno 750 integrált GPU pedig 1 GHz-et érhet el az alap 900 MHz-cel szemben. A chip aktív hűtést is kapott ezáltal bírja majd a huzamosabb terhelést. az ICE 13 rendszer részét képező ventilátor akár 22 000 RPM fordulaton pöröghet.

Galéria megnyitása

A RAM a Redmagic 9S Pro modellben 12 GB-os méretet öltött, a 9S Pro+ viszont már 16 és 24 GB-os változatokban kerül a boltokba. Ami a tárhely kapacitását illeti, az alapkonfigurációból 256 és 512 GB-os várható, a „pluszosított” szerkezet pedig 512 GB vagy 1 TB helyet nyújthat.

5G mobil hálózati egységet használnak a Redmagic márka új jövevényei, és Wi-Fi 7 támogatás is akad már a tarsolyukban. A sok játékos extra között olyan fejlesztés is akad, ami képes az online játékok adatforgalmát kiemelt prioritással kezelni. Biztosított a Bluetooth 5.4 modul is, ami a megfelelő kontrollerekkel alacsonyabb késleltetés mellett működhet együtt, és a vezeték nélküli fülhallgatókkal is közvetlenebb hangot nyújthat. Van továbbá NFC chip és fejlett, többfrekvenciás A-GPS vevő is, valamint a Dual-SIM lehetőség is adott.

Galéria megnyitása

A Redmagic 9S Pro modellek 229 grammot nyomnak és 8,9 milliméter vastag testet öltöttek. A felületük 163,98 x 76,35 milliméteres, és eléggé kisarkított dizájnt kaptak, hasonlóan a Galaxy S24 Ultrához, de a tervezők itt már korábban is ilyen formavilágot alkalmaztak. Az ujjlenyomat-olvasó a megjelenítő alatt rejtőzik.

Galéria megnyitása

Rendelkezik az okostelefon 3,5 milliméteres Jack csatlakozóval, és persze van USB-C is, ami már USB 3.2 szabványnak megfelelő, így nagy tempóra képes, és külső megjelenítők használatát is lehetővé teszi. DTS:X Ultra virtuális térhangzás is biztosított, ami gondoskodhat arról, hogy jobb legyen az audió élmény filmezésnél és játékoknál is. A beépített hangszórók is erőteljesek és sztereó hangzást nyújtanak.

Galéria megnyitása

6500 milliamperórás kapacitású akkumulátort kapott a Redmagic 9S Pro, ennek köszönhetően kiváló üzemidővel fog szolgálni, miközben tölteni pedig 80 W-os teljesítménnyel lehet. Ezen a ponton van még nagyobb különbség az okostelefonok között a RAM/tárhely konfiguráció mellett. Hiszen a Redmagic 9S Pro+ már csak egy 5500 mAh-s telepnek ad otthont, azonban tölteni akár 165 W-tal is lehet, így nagyjából fele annyi idő alatt megoldható a teljes feltöltése, mint a testvérénél. A fejlesztők szerint ez jobb, mint a kicsit hosszabb üzemidő.

A Redmagic 9S Pro 3800 jüanról (190 ezer forint) indul 12/256 GB-os kivitelben, a Redmagic 9S Pro+ pedig 5800 jüant (290 ezer forint) fog kóstálni 16/512 GB-tal. Felár mellett elérhetőek lesznek a mobiltelefonok áttetsző hátlappal felszerelve is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére