Razer Project Christine: a PC építés jövője a Razer szerint

A Project Chrsitine remek bővíthetőséggel érkezik, működése pedig csendes, hála az aktív folyadékhűtésnek és a zajszigetelésnek.

Razer Project Christine: a PC építés jövője a Razer szerint

A Project Chrittine koncepcióval a Razer azt szeretné elérni, hogy a PC egyszerűen bővíthető, nagy teljesítményű és csendes lehessen. Fussunk is át rajta, hogy mit értenek ez alatt!

A vállalat szerint az asztali számítógépek piacán az átlagfelhasználók nem igazán tudtak érvényesülni az elmúlt több, mint 30 évben, ugyanis a PC építés számukra bonyolult feladatnak tűnt: tudni kell, mi hova való, mit hogyan kell összeszerelni és csatlakoztatni, illetve mi működik mivel. A Project Christine jelentősen javítja az átlagfelhasználók helyzetét, ugyanis moduláris felépítésének köszönhetően könnyedén szerelhető és könnyedén bővíthető, csak a megfelelő dobozokat kell beszerezni, amelyekben videokártya, HDD vagy éppen SSD lapulhat, de emellett a tápegység és a processzor is moduláris kivitelben érkezik. A Razer szerint a rendszer képes lépést tartani az PC ipar fejlődésével, így idővel könnyedén bővíthető, ha szükséges.

A rendszer mellőzi a kábeleket, így a végeredmény egy letisztult, igényes PC, ami bár elég szokatlanul néz ki, egész jól néz ki.

A moduláris újdonságban lapuló alkatrészek aktív folyadékhűtéssel és zajszigeteléssel érkeznek, a kiváló hűtés jóvoltából pedig még némi gyári tuningon is átesnek (CPU, GPU), így végeredményként egy csendesen üzemelő, nagyteljesítményű gamer PC jöhet létre.

A Razer újdonsága akár Quad SLI alapú PC építésére is alkalmas, adattárolókból pedig többet is fogad, amelyek akár RAID módban is üzemeltethetőek. A Project Christine tartalmaz egy LED-es érintőkijelzőt, ami a rendszer állapotáról tájékoztatja a felhasználót, sőt, különböző beállítások elvégzésére is módot ad. Az újdonság szinte bármilyen operációs rendszert képes futtatni, így ennek kiválasztása a majdani tulajdonos feladata.

A Razer egyelőre nem árulta el, hogy a Project Christine mikor nyeri el végleges formáját, illetve mikor kerül a boltok polcaira, valamint az is rejtély, hogy az ötletes felépítéssel rendelkező újdonságért cserébe milyen szélesre kell majd nyitni a pénztárcánkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward