Rajzolhatunk és jegyzetelhetünk a Google Chrome-on belül

A Canvas App egyszerű, de bizonyos feladatokra így is kiváló lehet, sőt, az elkészített műveket különböző eszközeink között is szinkronizálhatjuk.

Rajzolhatunk és jegyzetelhetünk a Google Chrome-on belül

A Google egy új webes alkalmazást indított el a minap, amelynek köszönhetően egyszerűen, a Chrome webböngészőn belül készíthetünk jegyzeteket, de akár rajzolásra is lehetőség nyílik. A Canvas névre keresztelt újdonság felhasználói kezelőfelülete nagyon hasonlít az Adobe mobilalkalmazásainál látható UI-re: az eszközök az ablak bal szélső sávjában foglalnak helyet, maga a felület pedig letisztult, könnyen áttekinthető és remekül kézre esik.

Galéria megnyitása

A Chrome webböngészőből ingyenesen elérhető webes alkalmazás igazából nem egy svájci bicska, hiszen csak a legalapvetőbb funkciókat nyújtja, ám nagy előnye, hogy ehhez nincs szükség külön mobilalkalmazás letöltésére, plusz a szolgáltatás még asztali webböngészőből is elérhető. Hasonló mobilalkalmazások természetesen szintén elérhetőek, ám ezeket jellemzően nem lehet eszközök között szinkronizálni, valamint asztali környezetben sem érjük el őket. A rajzeszközök tárháza egy ceruzát, egy tollat, egy filctollat, egy krétát, valamint egy radírt rejt, az egyes műveleteket pedig a fenti „Visszavonás” gombbal tudjuk semmissé tenni.

Galéria megnyitása
Egy gyors próba – egérrel

A canvas.apps.chrome címen elérhető újdonság használatához be kell jelentkeznünk Google fiókunkba, amennyiben ezt még nem tettük meg, majd el is kezdhetjük a jegyzetelést vagy a rajzolást, igaz, a kínálat tényleg eléggé fapados, de egy-két skicc megrajzolásához, valamint gyors jegyzeteléshez így is remek segítség lehet. A kész munkákat PNG formátumban exportálhatjuk, valamint a különböző eszközökön is elérhetjük, a meglévő képeket pedig könnyedén importálhatjuk a webes alkalmazásba. A rajzoláshoz és a jegyzeteléshez ideális választás lehet egy érintőceruza, de szükség esetén egérrel is megoldható a feladat – mobileszközön pedig akár ujjunkat is használhatjuk. Gyors próbánk alapján úgy tűnt, az iOS alapú eszközökkel egyelőre hadilábon áll a friss szolgáltatás, ugyanis a „rajzlap” egyszerűen nem töltődik be. Idővel persze biztosan javítják az esetleges hibákat.

Galéria megnyitása
Galéria is van

A Chrome Unboxed értesülései szerint a Canvas App egyes Chromebookokon már alapértelmezetten jelen van, előtelepített alkalmazás formájában. Használatához persze nem kell Chromebook, csak egy egyszerű Chrome webböngésző – magát az appot itt találjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap