Radeon HD 7750 egyedi hűtéssel és 2 GB-nyi VRAM-mal

Az MSI egy új Radeon HD 7750-es videokártyával rukkolt elő, amelyen 2 GB-nyi fedélzeti memória teljesít szolgálatot.

Radeon HD 7750 egyedi hűtéssel és 2 GB-nyi VRAM-mal

Az R7750-PMD2GD3 termékkóddal érkező újdonság Radeon HD 7750-es alapokon nyugszik, ám a referencia példányoktól több tekintetben is különbözik. Az első és legfontosabb különbség az, hogy az MSI legfrissebb megoldása 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória helyett már 2 GB-nyi VRAM-mal érkezik, ami jól hangzana, ha nem DDR3-as memóriachipekről lenne szó.

A második különbséget a termék hűtésében találjuk: az MSI mérnökei a friss videokártyát egyedi hűtéssel látták el, amely számos alumínium hűtőbordára és egy 70 milliméteres átmérőjű, MSI Propeller Blade típusú ventilátorra alapoz. A hűtés két slotnyi helyet foglal és nem csak halkabban, de hatékonyabban is dolgozik, mint a referencia példányokon található megoldás.

Az egyedi felépítésű nyomtatott áramköri lap (PCB) 16,8 centiméter hosszú és normál magassággal rendelkezik. A GPU szokás szerint most is 28 nm-es csíkszélességgel készülő Cape Verde lapkára alapoz, amely 512 stream processzorral, 48 textúrázóval és 16 renderelő egységgel gazdálkodik. A GPU 800 MHz-es magórajelen ketyeg és 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriához. A DDR3-as memóriachipek 1,6 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

A videó kimenetek között ezúttal egy dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó lapul. Az MSI újdonsága hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward