Radeon HD 6900-as sorozat: késés várható?

Az AMD Radeon HD 6800-as videokártya sorozata már bemutatkozott, ám hamarosan új tagokkal bővülhet a Radeon HD 6000-es család, ugyanis nemsokára forgalomba kerülhetnek a Radeon HD 6950-es, Radeon HD 6970-es és Radeon HD 6990-es modellek is. A Radeon HD 6970-es példányról már érkezett néhány fotó, amelyek lent láthatóak, de ezzel együtt néhány rosszhír is napvilágot látott, amelyek a Radeon HD 6900-as sorozat várható késéséről számolnak be.

Radeon HD 6900-as sorozat: késés várható?

Az AMD Radeon HD 6800-as videokártya sorozata már bemutatkozott, ám hamarosan új tagokkal bővülhet a Radeon HD 6000-es család, ugyanis nemsokára forgalomba kerülhetnek a Radeon HD 6950-es, Radeon HD 6970-es és Radeon HD 6990-es modellek is. A Radeon HD 6970-es példányról már érkezett néhány fotó, amelyek lent láthatóak, de ezzel együtt néhány rossz hír is napvilágot látott, amelyek a Radeon HD 6900-as sorozat várható késéséről számolnak be.

Miután megcsodáltuk a Radeon HD 6970-es példányt, foglalkozzunk egy kicsit a megjelenéssel kapcsolatos fejleményekkel is. A források szerint a Radeon HD 6970-es videokártya a korábban tervezettel ellentétben most úgy néz ki, hogy mégsem november 22-én érkezik majd, hanem csak néhány napos vagy néhány hetes késéssel. A késés oka a hírek alapján mindössze annyi, hogy a gyártónak még szüksége van némi időre ahhoz, hogy a szoftvermérnökök a termékhez megfelelő drivert és BIOS-t készíthessenek. Hogy a csúszás a Radeon HD 6950-es modellt is érinti-e, az egyelőre nem tudható, de sajnos jó eséllyel igen. Így vagy úgy, az egyelőre teljesen biztosnak látszik, hogy a két friss jövevény még idén kereskedelmi forgalomba kerülhet.

Ezzel egy időben az AMD legújabb két GPU-s csúcskártyájával kapcsolatban is érkezett néhány friss információ. A két darab Cayman GPU-t tartalmazó termék specifikációi ugyan még nem ismertek, de az már tudható, hogy az idei év negyedik negyedévére tervezett rajtot az AMD a jövő év első negyedévére halasztotta. A késés oka ebben az esetben egyelőre ismeretlen.

A végére némi jó hír is maradt: a Turks és a Caicos alapú videokártyák, amelyek a Radeon HD 6700-as, 6600-as, 6500-as és valószínűleg a 6400-as videokártya sorozat tagjain lesznek majd jelen, továbbra is a terveknek megfelelően érkeznek, azaz velük a jövő év elején találkozhatunk majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward