Radeon HD 5770 X2 Yeston módra

A Radeon HD 5770-es videokártyák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a piacon és ezt az AMD partnerei ki is használják: a különböző  gyártók már számos különleges Radeon HD 5770-es modellt mutattak be, ám a különlegességek sorának úgy tűnik, még mindig nincs vége. A legfrissebb videokártyát ezúttal a Yeston szállítja, akinek a neve errefelé kissé ismeretlenül cseng. A szóban forgó vállalat egy Radeon HD 5770 X2-es videokártyát készített, amelyen két darab 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper GPU teljesít szolgálatot.

Radeon HD 5770 X2 Yeston módra

A Radeon HD 5770-es videokártyák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a piacon és ezt az AMD partnerei ki is használják: a különböző  gyártók már számos érdekes Radeon HD 5770-es modellt mutattak be, ám a különlegességek sorának úgy tűnik, még mindig nincs vége. A legfrissebb videokártyát ezúttal a Yeston szállítja, aminek a neve errefelé kissé ismeretlenül cseng. A szóban forgó vállalat egy Radeon HD 5770 X2-es videokártyát készített, amelyen két darab 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper GPU teljesít szolgálatot.

A Yeston különlegessége tulajdonképpen két darab Radeon HD 5770-es kártyát gyúr egybe: az egyenként 800 shadert tartalmazó Juniper GPU-k saját, 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához kapcsolódnak a már megszokott 128-bites adatsínen keresztül, a rendszer PCI Express 2.0 x16-os slotján pedig egy a PLX által készített híd chipnek köszönhetően tudnak osztozni. A két GPU és a memória alrendszer tápellátásáról egy 4+1 fázisú VRM áramkör gondoskodik, amely a PCI Express aljzat mellett egy hattűs PCI Express tápcsatlakozóból nyeri a működéshez szükséges áramot. A grafikus processzorok között belső Crossfire kapcsolat van, de a kártya mellé egy másik Juniper alapú megoldást pakolva könnyedén kialakíthatunk három- vagy akár négyutas CrossfireX multi-gpu rendszer is.

A GPU-k hűtéséről egy nagyméretű, egyedi hűtőbordával és két darab 90 mm-es átmérőjű ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik. A GPU-k és a memória chipek esetében a Yeston mérnökei az AMD referencia ajánlásait követve sorrendben 850 MHz-es és 1200 MHz-es (4800 MHz-es effektív) órajelet alkalmaztak. A videokártya két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenetet tartalmaz.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a gyártó pontosan mikor és pontosan mely piacokon kívánja hódító útjára indítani a két GPU-val ellátott újdonságot, sőt, az illetékesek egyelőre az árról sem beszéltek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward