Qualcomm chipet kaphat a P50 széria

Qualcomm chipet kaphat a P50 széria

A Huawei mostanra az összes chipgyártótól el lett vágva az amerikai korlátozások révén, és ez nem kis problémát jelent a vállalatnak bizonyos esetekben. A P50 sorozatot például szerette volna a Kirin rendszerchipekkel bevetni, ezért takarékoskodott ezeknek a használatával, de most úgy hallani, hogy hiába dolgozott azon, hogy jól ossza be ezeket, könnyen lehet, hogy a Snapdragonok használatára kell majd átállnia.

Az már biztos, hogy a Qualcomm szállíthat rendszerchipeket a Huawei számára egy külön kiadott kereskedelmi engedélynek köszönhetően. És most nagyon úgy fest, hogy a vállalatnak már ott is erre kell majd hagyatkoznia, ahol nem szeretett volna. A P50 sorozatot utoljára kizárólag a Kirin 9000-rel indította volna el, de most úgy fest, hogy ez nem fog neki összejönni.

Galéria megnyitása

Ágazati források szerint nem maradt elegendő a csúcsra járatott lapkából, hogy a P50 sorozatot végig képes lehessen ebből kiszolgálni a vállalat. Persze ez valójában jó hír is részben, hiszen ez azt jelenti, hogy a vártnál többet tudott értékesíteni azokból a termékekből, amikbe jutott Kirin 9000 vagy 9000E. A Mate 40 széria mellett ezt vitte pályára a Huawei MatePad Pro 12.6 és a Mate X2 hajtogatható okostelefon is.

A Qualcomm kínál egyébként kompromisszummentes csúcslapkát a Snapdragon 888 (és 888+) személyében, szóval elvileg nem jelenthet különösebb gondot az, ha esetleg a partnerétől kell megfelelő komponenst vásárolnia. Igen ám, de a helyzet nem ennyire egyszerű. A Huawei ugyanis úgy vásárolhat a Qualcommtól, hogy 5G-s termékhez nem juthat hozzá, ezt az amerikai korlátozás rögzítette akkor, amikor a kereskedelmi engedély kiadásra került.

Galéria megnyitása

Könnyen lehet tehát, hogy a P50 sorozatnál nem az összes tagja fog a szériának 5G hálózati támogatást nyújtani. Pontosan nem lehet egyelőre semmit sem tudni, minden bizonnyal azon múlhat majd a termékcsalád sorsa, hogy végül mekkora készlet mellett tudja a vállalat elindítani az okostelefon forgalmazását. Arról is voltak pletykák, hogy akár menet közben válthat a cég, ha úgy alakul a termékeknek az eladása, de egy ilyen forgatókönyv mindenképpen meglepő lenne.

Talán ennek a helyzetnek is köze van ahhoz, hogy a Huawei P50 megjelenése már igencsak hosszú ideje csúszik. Egy ideig úgy tűnt, hogy azért kell erre várni, mert a HarmonyOS 2.0-t még fejleszti a vállalat, de mostanra más eszköz már befutott ezzel, szóval minden bizonnyal más oka is van a helyzetnek. Talán a chipkészlet beosztásával kapcsolatos nehézségek is közrejátszanak.

Jeleneleg úgy fest, hogy augusztus előtt már nem valószínű, hogy megérkezik a Huawei P50 széria. De még a nyár folyamán mindenképpen szeretné ezt elindítani a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap