Publikus az Nvidia legfrissebb pénzügyi jelentése

Egyes részlegek jobban, míg mások gyengébben teljesítettek, mint egy évvel ezelőtt.

Publikus az Nvidia legfrissebb pénzügyi jelentése

Kiadta legfrissebb pénzügyi jelentését az Nvidia, amelyből kiderül, hogyan teljesítettek a különböző részlegek az éppen zajló pénzügyi év harmadik negyedévében. Amennyiben a nagy képet nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a 2020-as pénzügyi év harmadik negyedéve – ami nem összekeverendő a naptári negyedévvel – 3,014 milliárd dolláros teljes árbevétellel zárult, azaz 5%-kal gyengébbre sikeredett, mint az egy évvel ezelőtti teljesítmény. Ehhez 12%-kal kevesebb, azaz 927 millió dollárnyi működésből befolyt bevétel, illetve 27%-kal kevesebb, vagyis 899 dolláros profit társult.

Galéria megnyitása

A teljes képet kicsit részletezve azt láthatjuk, hogy a GPU és a Tegra üzletág pont ellentétesen teljesített: míg GPU fronton 2,565 milliárd dolláros árbevétel folyt be, ami 8%-os csökkenést eredményez, addig a Tegra üzletág 449 millió dollárt hozott össze, vagyis 10%-kal jobb eredményt ért el, mint egy évvel ezelőtt.

A Gaming üzletág teljes árbevétele 6%-os csökkenést követően 1,659 milliárd dollárra rúgott, amelynek az az elsődleges oka, hogy az asztali videokártyákból kevesebb talált gazdára, mint korábban. Ez persze nem is túl meglepő, hiszen a Turing generáció egy éve van velünk, így most már nem fogy olyan sok termék, mint a rajtot követően. Az említett részleg gyengélkedését valamelyest ellensúlyozta, hogy a notebookokba szánt GPU-k forgalma nőtt, valamint a játékplatformokat kiszolgáló SoC egységekből is több kelt el ebben a negyedévben.

A professzionális vizekre evezve azt láthatjuk, hogy a Professional Visulation csoport 6%-os javulást követően 324 millió dollárt könyvelt el, ami a mobil munkaállomások erős eladásainak köszönhető. A Data Center részlet már nem teljesített ilyen jól, hiszen 8%-os csökkenést követően 726 millió dolláros teljes árbevételre tehetett szert.

Galéria megnyitása

Az Automotive csoport esetében 6%-os csökkenést láthatunk, így csak 162 millió dolláros teljes árbevételről beszélhetünk, mivel az önvezető autókat kiszolgáló termékekből kevesebb fogyott, de ezt ellensúlyozták valamelyest a mesterséges intelligenciával kiegészített megoldások. Az OEM & IP területről 143 millió dollár folyt be, vagyis 3%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt.

A fentiek alapján az elmúlt negyedévek nem sikerültek túl jól a vállalat számára, ám a bruttó árrés növekedésének köszönhetően több befektetést eszközölhettek a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó részlegekbe: idén 53 millió dollárral többet költöttek, mint tavaly ilyenkor. A 2020-as pénzügyi év első három hónapjában szintén többet fordítottak ilyesmire, méghozzá 163 millió dollárral, így idén 400 millió dollárt különítettek el kutatásra és fejlesztésre.

Az aktuális negyedév folyamán a teljes árbevétel várhatóan 2,95 milliárd dollárt tehet majd ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap