Project Cars - 1080p, 60fps konzolokon

Az autóverseny PS4-en és Xbox One-on is hozni fogja a beígért teljesítményt.

Project Cars - 1080p, 60fps konzolokon

A Project Cars autóverseny fejlesztője, a Slightly Mad Studios az 1080p-s felbontást és a 60fps-t tűzte ki célul PlayStation 4-en és Xbox One-on is. Bár a játék korábbi buildjei jóval 60 fps alatt futottak, a múlt héten az EGX-en bemutatott verzió már hozta az ígért paramétereket mindkét konzolon, az Xbox One-os verzióval azonban még egy kicsit dolgozni kell, hogy hasonlóan jól fusson, mint a PS4-es.

"Xbox One-on még nem értük el az 1080p-t, de ez még nem a végleges minőséget mutatja. A cél még mindig az, hogy eljussunk odáig." - nyilatkozta Andy Tudor, a Sligthly Mad tagja.

"Mindig a fejlesztés vége felé optimalizálunk, így közben teljesen hullámzó a dolog. Előfordul, hogy ránézünk a játékra, és az jut eszünkbe, hogy 'istenem, nem működik, nem működik'. Máskor meg elérjük a 60 fps-t, és az fantasztikus."

"Egy versenyjátéknál a 60fps nagyon fontos. Az emberek nem tudják, hogy a fizika a háttérben másodpercenként 600-al ketyeg. A kontrollerről érkező inputot másodpercenként 250-szer mérjük. A Project Cars ezt sokkal sűrűbben méri, mint bármilyen más játék. A képernyő másodpercenként 60-szor frissül, de a gumikat, a fizikát, a felfüggesztést és a többit másodpercenként 600-szor mérjük."

A PS4-es és Xbox One-os verziók a PC-sel egy időben, november 21-én fog megjelenni, de a Project Carsnak van egy harmadik konzolos verziója is, a Wii U-s, amely csak jövőre fog kijönni. Ez a változat teljesítményben nem fogja utolérni konzolos társait, de Tudor egyelőre elégedett haladásuk tempójával.

"Ahogy várható volt, komoly nehézségekkel kellett megküzdenünk. De a tény, hogy van időjárás, napszakok, és egyszerre rengeteg autó lehet a képernyőn, ami már ígéretesnek tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward