Shop menü

PROCESSZORTERVEZŐ KÖZPONTOT NYIT AZ AMD NEW YORKBAN

A kutatással és fejlesztéssel foglalkozó új központnak nagy jelentősége lehet a jövő alakulásában.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Processzortervező központot nyit az AMD New Yorkban

Az AMD egy új fejlesztőközpontot nyit az Amerikai Egyesült Államokban, ezen belül is New York állam Poughkeepsie városában. Ez egy teljesen hivatalos bejelentésből derült ki, amelyet a vállalat egyik munkatársa, Mike Evans tett közzé a minap a Twitter virtuális hasábjain keresztül. Ahhoz persze, hogy az új üzem megnyílhasson és elkezdhesse az érdemi munkát, számos nyitott mérnöki pozícióra kell találni megfelelően képzett, kellően elhivatott szakembereket, akik segítenek a vállalat jövőjének formálásában.

Az álláshirdetések alapján ez a központ az AMD processzor-divíziójának fejlesztésével foglalkozik majd az idő nagy részében. A pozíciók többsége hitelesítő mérnöki állást takar, de van köztük processzorteljesítmény-mérnöki állás, illetve Infinity Fabric hitelesítő mérnöki munka is. Az új kutató-fejlesztő központ idővel elég jelentős fejlesztői támaszponttá nőheti ki magát, ám az egyelőre nem világos, hogy itt áttörőnek tekinthető architektúrával kapcsolatos újítások is felbukkannak-e, ezt majd az idő mondja meg.

Az viszont biztos, hogy az AMD konzumerpiacra szánt RYZEN, illetve az adatközpontokba szánt EPYC processzorainak sikere azt eredményezte, hogy a vállalat egyre nagyobb és nagyobb összeget fordíthat kutatásra és fejlesztésre, így a jövőben is biztosíthatja versenyképességét. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy még 2016 folyamán még csak nagyjából egymilliárd amerikai dollárt fordíthattak kutatásra és fejlesztésre, addig  2021 folyamán már nagyjából 2,8 milliárd dollárt tett ki ez az összeg, amelynek mértéke egyébként az árbevételhez kapcsolódik, százalékos arányban.

Az mindenképpen jó hír, ha a kutatással és fejlesztéssel foglalkozó részleg növekszik, ebből ugyanis mind a hardveres, mind pedig a szoftveres törekvések profitálhatnak hosszabb távon, valamint az AMD versenyképességét is javíthatják, illetve a teljes árbevétel növekedését is hozhatják, amennyiben sikeresek a fejlesztések.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére