Processzorpiac: lassul a visszaesés, jön fel az AMD

Lassul a PC-piac visszaesése, úgy tűnik lassacskán helyreáll a szegmens - derül ki az IDC elemzéséből.

Processzorpiac: lassul a visszaesés, jön fel az AMD

Lassul a PC-piac visszaesése, úgy tűnik lassacskán helyreáll a szegmens - derül ki az IDC elemzéséből.

2009 első naptári negyedévében 10,9 százalékkal kevesebb PC mikroprocesszort szállítottak le a gyártók, mint 2008 utolsó negyedévében. Ez kisebb mértékű csökkenés, mint amekkora 2008 harmadik és negyedik negyedéve között volt tapasztalható, akkor ugyanis 17 százalékkal csökkentek az eladások. Ez a trend bíztató, reméljük rövid idővel, már nem csökkenésről, hanem növekedésről tudunk számot adni.

A processzorgyártók tekintetében az AMD-nek sikerült részesedését növelnie, főleg a hordozható és asztali PC-k szegmensében. Összességében a CPU-k piacának 77,3 százalékát uralja az Intel, és 22,3 százalékát az AMD. Az előző negyedévhez képest az Intel 4,7 százalékot vesztett, az AMD pedig 4,6 százalékot növekedett.

Összességében tehát még mindig kevesebbet szállítanak le a gyártók, azonban a csökkenés üteme lassul. "A PC-processzor piacon a kereslet jelentős visszaesést mutatott az idei első negyedév nagy részében." - tudtuk meg Shane Rau, az IDC kutatójától. "Azonban néhány PC-gyártó negyedév-végi készletfeltöltésének köszönhetően a csökkenés visszaesett és a negyedév egy kicsit rosszabb eredményt mutatott fel, mint ami megszokott ebben az időszakban."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward