Problémákat okozhat a múlt keddi Windows 10 frissítőcsomag

A frissítés visszaállíthat bizonyos dolgokat alapértelmezettre, létrehozhat egy ideiglenes felhasználói profilt, valamint akár a Windows Asztalról is eltávolíthat dolgokat.

Problémákat okozhat a múlt keddi Windows 10 frissítőcsomag

A Windows 10 felhasználók legutóbb az elmúlt hét keddi napján kaptak egy nagyobb összegző frissítést, amelyet azóta már sokan telepítettek is. A KB4532693-as csomag több hibát is javít, például gyógyírt hoz a felhős nyomtatókkal kapcsolatos hibajelenségekre, javítja a Windows 10 May 2019 Update telepítési folyamatát, valamint számos szolgáltatáshoz is biztonsági fejlesztéseket, illetve frissítéseket hoz, ám a jelek szerint sajnos megint homokszem került a gépezetbe, ugyanis néhány kellemetlen hibát is okozhat a csomag telepítése.

A Bleeping Computer beszámolója alapján számos felhasználói panasz jelent meg a különböző fórumokon a frissítés telepítése után, a hibákat pedig már vizsgálja is a Microsoft, igaz, hírünk írásakor ennek a vizsgálatnak még nincs meg az eredménye, így a hivatalos álláspont sem ismert. A frissítés telepítése után számos esetben fordult elő az, hogy az operációs rendszer bizonyos beállításai alapértelmezettre váltak vissza, valamint egyes esetekben eltűntek különböző dolgok a Windows Asztalról, illetve néhány esetben az újraindítást követően ideiglenes felhasználói profilba jelentkeztette be a tulajdonosokat a rendszer.

Galéria megnyitása A hiba oka jelenleg nem ismert, de remélhetőleg hamar kiderül A hiba pontos oka ugyan nem ismert, de az aktuális vélekedések szerint arról lehet szó, hogy a Windows 10 bizonyos esetekben egy ideiglenes profilt hoz létre a frissítés telepítésekor, nem a normál felhasználói profilt használja és ez az állapot a frissítés teljes telepítése után is fennállhat.

Egyes esetekben az ideiglenes profil néhány rendszer-újraindítás után eltűnt, majd minden visszaállt a rendes kerékvágásba, ám ez a jelek szerint inkább „szerencse” volt, mint sem általános végkifejlet.

A Microsoft remélhetőleg rövidesen kiad egy frissítést, ami javítja a hibát és jó eséllyel újabb problémákat sem okoz. 2019 folyamán elég sok olyan frissítést adtak ki, amelyek egy hiba javítása után több újabb bugot is létrehoztak, és a jelek szerint ilyesmire 2020 folyamán is számíthatunk.

Remélhetőleg azért annyi probléma nem merül fel idén a frissítések körül, mint tavaly…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap