Shop menü

PORSCHÉVAL JÖN EURÓPÁBA A MÉREGDRÁGA HONOR MAGIC V2

A Honor malma lassan őrölnek, de tényleg elhozza az öreg kontinensre az eddigi legjobb hajtogatható okostelefonját.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Porschéval jön Európába a méregdrága Honor Magic V2

Erőteljes európai szerepvállalást szeretne elérni a Honor, és éppen ezért a cég egyre szélesebb kínálattal van jelen egyebek mellett például a magyar piacon is. Szép lassan pedig talán már azt is megérjük, hogy elérhető lesz a cég egy hajtogatható okostelefonja ebben a régióban, eddig ugyanis ilyen lépésre nem került sor.

A Honor csaknem fél évvel ezelőtt jelentette be azt, hogy elérhető lesz Európában a Magic V2 hajtogatható mobilja, amit még korábban mutatott be. A készülék eredetileg még tavaly, a nyár közepén debütált, és az IFA 2023 eseményen beszélt arról a vállalat, hogy a készülék Európa felé vette az irányt. Az első készleteket gyalog hozhatták, mivel most ért ide, de végre itt van, és így már azt is tudjuk, mennyibe kerül a szerkezet.

A Magic széria ékessége 2000 eurós ajánlott fogyasztói áron bukkant fel Európában.

Az okostelefon jelen állás szerint elérhető lesz Magyarországon is, de nekünk még egy kicsit várni kell a hivatalos bevezetésre. Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban mostantól lehet rendelni a készüléket. A mobiltelefon mindenhol egyetlen kivitelben indít, 16 GB-nyi rendszermemóriával és 512 GB-os tárkapacitással lehet hozzájutni.

Galéria megnyitása

A hajtogatható eszközökben a mai napig eléggé nehezen bíznak meg az emberek, és ezzel a Honor is tisztában van, éppen ezért úgy döntött, hogy a mobilokat ajándék Magic Care+ szolgáltatással adja, ami azt jelenti, hogy egyszer ingyenesen cserélik a megjelenítőt. Persze a cég azt kommunikálja, hogy annak több éves aktív használat mellett sem lesz majd baja. Az SGS minősítésével rendelkezik az Magic V2, és a tesztek során 400 ezer meghajtást is elviselt a panel. Azt nem tudni, hogy a mechanika sérülését hogyan kezeli a cég, mert egyébként inkább az a jellemző, hogy a zsanérnál jönnek ki először meghibásodások, nem pedig a képernyőnél.

Galéria megnyitása

A Honor a világ legkönnyebb hajtogatható mobiljait tette le az asztalra, a Magic V2 kiviteltől függően 1 grammal alacsonyabb tömegű, mint a Galaxy S24 Ultra, és 10 milliméter körül alakul a vastagsága még azzal együtt is, hogy itt ugyebár kettő képernyő van, egy kívül és egy 7,92 hüvelykes belül. Mindkét kijelző LTPO AMOLED technológiát használ és 120 Hz-es működést támogat. Az eszközön még az Android 13 fut, de frissülni fog Android 14-re és sok szoftveres fejlesztésre számíthatnak a vásárlók.

Galéria megnyitása

Három korrekt kamerát is biztosít a készülék, van egy 50 MPixeles elsődleges képalkotója, egy 20 megapixeles megoldás zoomolásra (2,5-szeres), valamint még egy 50 MPixeles, az pedig már egy ultraszéles látószögű optikával szolgál. A 4K60 videózást lehetővé tevő Magic V2 a Snapdragon 8 Gen 2 rendszerchipet használja. Mindemellett pedig 5000 milliamperórás kapacitású akkunak ad otthont, így még az üzemideje is kiemelkedő a maga nemében, és mivel 66 wattal tölthető, sok riválisánál gyorsabban kap újult erőre.

Galéria megnyitása

A Honor alaposan megvárakoztatta az európai érdeklődőket, de legalább egy jó hírrel is szolgált: elérhető lesz a régióban a Magic V2 RSR Porsche Design modell is. Ezt a készüléket január első felében jelentette be a vállalat, azzal a hírrel együtt, hogy a Porsche Design a továbbiakban állandó partner lesz, és más készülékekből is számítani lehet ilyen különkiadás érkezésére.

Arról nem szólt a fáma, hogy a speciális kiadás mikor kerül a boltokba, de bízunk abban, hogy nem kell majd erre is újra hónapokat várni. Maga a hardver már így sem friss, hála a jelentős csúszásoknak a kínai bevezetéshez képest. A Honor Magic V2 RSR Porsche Design különlegessége egyébként például, hogy a hátlapja elvileg olyan üvegszálas anyagból van, mint a sportautók külső burkolata.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére