Porsche Design notebook, Predator monitorok és sok egyéb érdekes újdonság az Acer-től

Csokorba szedtük az összes fontos újdonságot, így az alábbiakban tálaljuk mindazt, amit a hivatalos közleményekből és az előadásból megtudhattunk.

Porsche Design notebook, Predator monitorok és sok egyéb érdekes újdonság az Acer-től

Az Acer ígéretéhez híven tegnap megtartotta újabb nagy virtuális rendezvényét, amelynek érkezéséről korábban már beszámoltunk, sőt, a megelőző napon azokról a csatornákról is említést tettünk, ahol követhető lesz a rendezvény. A tájékoztatás alapján Predator, ConceptD, Acer, illetve egyéb termékkategóriákba várhattunk új modelleket, az alábbiakban el is áruljuk, pontosan miről volt szó. A lent bemutatott termékek közül nem mind bukkant fel a show alkalmával fizikálisan, de az érkezésükről szóló bejelentések alapján már róluk is lehet tudni, így őket sem hagytuk ki a felhozatalból.

Igazi meglepetés: együttműködésbe lépett az Acer és a Porsche Design Studio

Galéria megnyitása

Ugyan ez a bejelenés csak a show végén hangzott el, mi mégis előre vettük, hiszen egy igazán impozáns, igényes dizájnnal ellátott noteszgép formájában érett be a duó együttműködésének első gyümölcse, amihez stílusos kiegészítőket is készítette. A 90%-os kijelző/ház aránnyal rendelkező Porsche Design Acer Book RS fedlapja szénszálas burkolatot kapott, alapját pedig az Intel által nemrégiben bemutatott EVO platform adja.

A gyémántmintázatú dizájnelemeket viselő fémház, amely CNC forgácsolással készült, egy unibody zsanér segítségével kapcsolódik a kijelzőhöz, amelynek kinyitása után a ház alja egy kissé elemelkedik az adott felülettől a kényelmesebb gépelés érdekében, valamint a hűtés hatásfokát is javítja.

Galéria megnyitása

A ház egy háttérvilágítással ellátott billentyűzetnek, valamint egy üvegborítású precíziós érintőpadnak ad helyet, ami természetesen gesztus alapú vezérlésre is lehetőséget ad. Az elegáns köntös egy modern hardvert rejt, ami a noteszgép 1,25 kilogrammos tömegéhez és 15,99 milliméteres vastagságához képest impresszívnek tűnik.

A kijelző szerepét egy 14 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású IPS panelre osztották, ami 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret, extraként pedig antibakteriális bevonattal ellátott Gorilla Glass üvegréteg is került rá, ugyanis érintőkijelzőről van szó.

Galéria megnyitása

A notebook akár 11. generációs Intel Core i7-es processzorral is kérhető lesz, ami Intel Iris Xe iGPU-t tartalmaz, hiszen Tiger Lake sorozatú központi egységről van szó. Rendszermemóriából akár 16 GB-nyi is kérhető lesz, valamint opcionálisan akár videokártyát is tartalmazhat a rendszer, méghozzá Nvidia GeForce MX 350 típusút, ami ugyan nem egy erőmű, de ebben a formátumban így is elismerésre méltónak nevezhető.

Galéria megnyitása

A hardvert két rézcsővel ellátott megoldás hűti, várhatóan kellő hatékonyság mellett, de erről majd az első független tesztek nyilatkozhatnak bővebben. Az viszont biztos, hogy az akkumulátor felhasználási módtól függően akár 15 üzemórát is kínálhat egyetlen teljes töltés hatására, míg 30 perces gyorstöltéssel nagyjából 4 órányi üzemidőhöz juthatunk, ami rendkívül jól jöhet, ha éppen sietünk.

A kommunikációt akár kétsávos Intel WiFi vezérlő is biztosíthatja, de ezzel együtt számos csatlakozót is kapott a notebook, úgy mint Thunderbolt 4 portot, valamint második generációs USB 3.2-es portok is vannak a kínálatban. A biztonságról ujjlenyomat olvasó gondoskodik, ami a Windows Hello platformot is támogatja, de ezzel együtt Modern Standby és Wake on Voice funkció is jár, amelyek tovább emelik a felhasználói élményt.

A Porsche Design Acer Book RS prémiumcsomag, amelyben a Core i7-es processzorral szerelt notebook, az utazócsomag és az egér is szerepel, 2399 eurós áron kerülhet forgalomba Külön a Porsche Design Acer Book RS ára 1799 euróról indul majd. A Porsche Design Acer Mouse RS 99 euróért lesz kapható, míg a Porsche Design Acer TravelPack RS, amiben az egérpad, az egér, illetve a táska és a notebook tok is benne van, 299 eurós áron lesz elérhető.

Egyedi tervezésű kiegészítők az új Porsche Design notebookhoz

A Porsche Design és az Acer mérnökei készítettek egy egérpadot, egy egeret, egy hordtáskát, illetve egy noteszgép tokot is, amelyek mindannyian remekül illenek a fentebb bemutatott termékhez. Az utazótáska ECCO Palermo XA bőrből készült, tartósnak és ellenállónak ígérkezik. A táskát mágneses kapcsok kötik össze a noteszgép tokkal, amelyet 1680D anyagból készítettek. A notebook tok több szempontból is hasznos: egyrészt védi a terméket a karcoktól és a víztől, hiszen víztaszító anyagról van szó; másrészt a fedlapja levehető, így egérpadként is lehet használni.

Galéria megnyitása

A fentiek mellé egy Porsche Design Acer Mouse RS egér egészíti ki, ami Bluetooth és 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatot egyaránt használható – utóbbit USB-s adapteren keresztül valósítja meg. Az egér bal gombja némi szénszálas bevonatot kapott, csak úgy, ahogy a ház alja is, így remekül passzol az új noteszgéphez. Van még a terméken DPI kapcsoló is, amelynek köszönhetően három érzékenységi szint közül lehet választani, természetesen instant módon.

Friss Swift, Spin és Aspire sorozatú noteszgépeket is kapunk

Galéria megnyitása
Swift 3X

A sort a Swift 3X kezdi, ami egy igazi különlegesség, hiszen az elsők között szerelték fel az Intel mobil videokártyájával, az Iris Xe Max modellel, ami a 11. generációs Intel Core processzorban található iGPU-val karöltve várja a GPU intenzív feladatokat. Processzorok terén a Core i7-1165G7, illetve a Core i5-1135G7 szerepel majd a listán, az Intel videokártya pontos tulajdonságaival kapcsolatban azonban egy szó sem esett, de ez érthető is, hiszen hivatalosan még nem mutatta be az Intel. Az adattároló részleg akár 512 GB-os QLC SSD-ből és Intel Optane Memory sorozatú gyorsítótárból is állhat, de lesz a kínálatban 1 TB-os PCIe NVMe opció is.

Galéria megnyitása
Swift 3X

A Swift 3X egy 1,3 kilogrammos tömegű megoldás, ami 14 hüvelykes képátlójú, 300 nites maximális fényerősséggel rendelkező Full HD IPS kijelzőt kapott. A 84%-os kijelző/ház aránnyal érkező noteszgép kijelzője az NTSC színtér 72%-át képes lefedni, a gyártó szerint elsősorban a kreatív szakemberek, a YouTuberek, illetve a fotósok profitálhatnak belőle – az sRGB és az RGB lefedettségről a közleményben sajnos nem esett szó, pedig ezek lennének az igazán fontos adatok.

Galéria megnyitása
Swift 3X

A Swift 3X egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására akár 17,5 órányi üzemidő elérésére is képes, de szükség esetén ennél a modellnél is elérhető 4 órányi üzemidő egy rövid, mindössze 30 perces töltést követően. A Thunderbolt 4 és USB 3.2 port ennél a modellnél is rendelkezésre áll, utóbbiból kettőt is kapunk, valamint USB-C csatlakozót is rejt a felhozatal egy HDMI videó kimenet társaságában. Az WiFi 6 vezérlő szintén az alapfelszereltség része lesz.

Galéria megnyitása
Swift 3X

Ez a modell az AnandTech információi szerint november folyamán érkezik meg Európába, alapára 850 euró lesz.

A következő a sorban az Acer Spin 5, amely ultravékony kivitelben, érintőkijelzővel kerül a boltok polcaira. Ez a modell mindössze 1,2 kilogrammos tömeggel és 14,9 milliméteres vastagsággal bír, 360 fokos zsanérjának köszönhetően a kijelző teljesen hátra hajtható, így tábla üzemmódhoz jutunk.

Galéria megnyitása
Spin 5

A maximális védelem érdekében az érintőkijelzőt opcionális antibakteriális réteg és Corning Gorilla Glass üvegréteg is boríthatja, maga a kijelző pedig kinyitás után ebben az esetben is megemeli a ház alját a fentebb már említett előnyök érdekében. Az antibakteriális bevonat egyébként a billentyűzeten, az érintőpadon, illetve ezek környezetében is helyet kaphat, ami segít a felületre kerülő különböző baktériumok számának csökkentésében.

Galéria megnyitása
Spin 5

Hardver terén itt is lehetőség lesz akár 11. generációs Intel Core i7-es processzor igénylésére, méghozzá Iris Xe iGPU-val karöltve. Videokártya-opció ebben az esetben nincs, viszont a VertView IPS kijelző 3:2 képaránnyal büszkélkedik, ami 18%-kal nagyobb képterületet biztosít a klasszikus 16:9-es verziókhoz képest.

Galéria megnyitása
Spin 5

A notebookhoz Acer Active Stylus és Wacom AES támogatás egyaránt jár, amelynek köszönhetően jegyzetelésre, illetve egyéb feladatokra is használhatjuk tábla üzemmódban. Az akár 15 órás akkumulátoros üzemidő elérésére képes újdonság USB-C portot, Thunderbolt 4 csatlakozót, valamint Killer 1650 WiFi vezérlőt egyaránt kap, a kellemes hangzást pedig két fronthangszóró biztosítja majd.

Galéria megnyitása
Spin 3

Érkezik az Acer Spin 3 is, amely 13,3 hüvelykes képátlójú, 16:10-es képarányú kijelzőjével próbál hódítani. Ez a panel 2560 x 1600 pixeles felbontással és érintő támogatással büszkélkedhet, az alapokat pedig ezúttal is 11 generációs Intel Core processzorok biztosítják, amelyek az Iris Xe iGPU-ban rejlő előnyöket is kamatoztathatják.

Galéria megnyitása
Spin 3

A 13,3 hüvelykes kijelző 360 fokban hátra hajtható lesz, így tábla mód ebben az esetben is rendelkezésre áll, sőt, az érintőkijelző 4096 nyomásszint megkülönböztetésére lesz képes, így vázlatkészítésre, rajzolásra, valamint írásra is használható lesz a mellékelt Acer Active Stylus társaságában.

Galéria megnyitása
Spin 3

A házban két SSD kaphat helyet, ám ezekkel kapcsolatban bővebb információt nem kaptunk, mint ahogy a memória-kapacitással kapcsolatban sem. Az viszont kiderül, hogy a Killer 1650-es WiFi vezérlővel ellátott Acer Spin 3 fedélzetén USB-C és Thunderbolt 4 port egyaránt lesz.

Galéria megnyitása
Aspire 5

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, érkezik még egy Aspire 5 sorozatú változat is, ami már videokártyával is rendelkezhet, ha az igények indokolják. A 80%-os kijelző/ház aránnyal készített Aspire A5 szintén 11. generációs Intel Core processzorokkal kerülhet forgalomba, amelyek Iris Xe iGPU-t használhatnak, de extraként akár GeForce MX 350-es vagy GeForce MX 450-es videokártyával is kérhető lesz.

Galéria megnyitása

Ez a modell akár 24 GB-nyi DDR4-es fedélzeti memóriával, illetve akár 1 TB-os M.2 PCIe SSD-vel és 2 TB-os merevlemezzel is felszerelhető lesz. Ahogy a többi modellnél, a kijelző felhajtásával a ház alsó részének hátulja itt is megemelkedik majd a kényelmes gépelés és a jobb szellőzés biztosítása érdekében.

Galéria megnyitása

Portokról ugyan nem esett szó, de annyi kiderült, hogy a vezeték nélküli kommunikációt kétsávos Intel WiFi 6 vezérlő segíti, ami akár háromszor jobb átlagos hálózati adatátvitelt és akár 75%-kal alacsonyabb késleltetést biztosít a WiFi 5-höz képest.

Az Acer Spin 3 (SP313-51N) a tervek szerint 2020 decemberében jut el Európába, alapára 899 euró lesz. Az Acer Spin 5 (SP513-55N) érkezésére decemberig kell várni, ára 1099 euróról indul. Az Acer Aspire 5 sorozat három tagja, vagyis a 14 hüvelykes A514-54, a 15,6 hüvelykes A515-56, illetve a 17,3 hüvelykes A517-52 egyaránt novemberben jelenthet meg, induló áruk pedig mindhárom esetben 599 euró lesz.

Terítéken a ConceptD család új és frissített tagjai

Az Acer bemutatójában szerephez jutottak a ConceptD 7 és a ConceptD 7 Pro noteszgépek is, amelyek kifejezetten a tartalomgyártókat és a kreatív szakembereket veszik célba színhű kijelzőjükkel és a bennük lapuló erős hardverrel. Mivel erős hardverről van szó, módosították a hűtést, amely nem csak magasabb légárammal rendelkező ventilátorokkal érkezik, de egyúttal halkabb működést is ígér. A Vortex Flow fantázianévre keresztelt megoldás három darab ventilátorral dolgozik, amelyek mindannyian nagy hatékonysággal végzik a feladatukat.

Galéria megnyitása
Concept 7

A hűtés alatt mindkét esetben 11. generációs Intel Core sorozatú processzor lapul, ami mellé videokártya is jár: a ConceptD 7 esetében a GeForce RTX termékpalettáról lehet válogatni, míg a ConceptD 7 Pro a Quadro RTX 5000-es modellben rejlő potenciált kamatoztathatja.

Galéria megnyitása
Concept 7 Pro

A noteszgépek 15,6 hüvelykes képátlójú, 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozó kijelzőt kapnak, ami PANTONE hitelesítésen is átesett. A színhű képi megjelenítést biztosító IPS panel az Adobe RGB színterét 100%-ban képes lefedni, a Delta E értéke pedig minden esetben kisebb lesz 2-nél, vagyis ezek a termékek színhű képi megjelenítést igénylő professzionális feladatokra is kiválóak lesznek. Extra, hogy még HDR támogatásra is számíthatunk.

Galéria megnyitása
Concept 7 Pro

A csatlakozók között USB 3.2 Gen2 portokat találunk, amelyek mellé Thunderbol 3-as USB-C port is érkezik. A vezeték nélküli kommunikációban természetesen itt is Intel WiFi 6 vezérlő nyújt majd segítő jobbot. A minőségi billentyűzettel, valamint Corning Gorilla Glass üvegréteggel ellátott érintőpaddal felvértezett notebookok DTS X: Ultra Audio támogatással is rendelkeznek, valamint az összes fontosabb professzionális szoftverhez kaptak ISV minősítést, ami a megbízható működést és a jó teljesítményt garantálja.

Galéria megnyitása
ConceptD 300

A ConceptD sorozat egy új asztali konfigurációval is bővült, ami egy 18 literes űrtartalmú, közepes torony formátumú házzal érkezik. Ebben a rendszerben akár 10. generációs Core i7-es processzor, GeForce RTX 3070-es videokártya, valamint 64 GB-nyi DDR4-es rendszermemória is helyet kaphat.

Galéria megnyitása
ConceptD 300

A helytakarékos apróság fehérben kerül forgalomba, tetején fabetétet helyeztek el, míg előlapja fekete, azaz elég kontrasztos, figyelemfelkeltő dizájnt kapott a kis erőmű.

Galéria megnyitása
ConceptD 300

A szellőzésről az előlapon kialakított, háromszög mintázatú légbeömlő, valamint az oldalsó nyílások gondoskodnak, a zajszint pedig 40 dB(A) alatt tudja tartani, ami komolyabb terhelés esetén nem tűnik rossznak.

Galéria megnyitása
ConceptD 300

A házban akár 4 TB-os merevlemez és 1 TB-os PCIe NVMe SSD is jelen lehet, az előlapra pedig több hasznos port is került: néhány USB 3.2 Type-A, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, valamint egy SD memóriakártya-olvasós sorakozik itt.

A ConceptD 300-as mini PC várhatóan novemberben kerül a boltok polcaira Európában, alapára 1299 euró lesz. A ConceptD 7-es notebook már októberben megjelenik, méghozzá 2899 eurós alapáron, míg a ConceptD 7 Pro szintén októberre várható, de már 3699 eurós alapárat kap.

Jönnek a Qualcomm Snapdragon alapú Chromebookok, illetve egy ChromeBox is

Mivel manapság egyre inkább a home office, illetve a hibrid munkavégzés felé tevődik át a mindennapi gyakorlat – már azokban a munkakörökben, ahol ilyesmire egyáltalán lehetőség van –, hála a COVID 19-nek, így egyre fontosabb, hogy hosszú üzemidejű, jó teljesítményt kínáló, rugalmasan használható eszközök legyenek a segítségünkre. Ebben a kategóriában két új modell jelent meg, amelyek közül az egyik az átlagfelhasználókat, a másik pedig az üzleti felhasználókat veszi célba. Nézzük, miről is van szó!

Galéria megnyitása
ChromeBook Spin 513

Az átlagfelhasználók számára a Chromebook Spin 513-at ajánlja az Acer, ami egy 8 nm-es gyártástechnológiával készülő nyolcmagos Qualcomm Kyro 486-os processzort, valamint egy Qualcomm Adreno 618-as iGPU-t egyesít. A Snapdragon 7c platform eddig ilyen konfigurációban még nem kapott helyet, így ez a modell világelsőnek tekinthető. A SoC mellé akár 8 GB-nyi LPDDR4X típusú memória, illetve 128 GB-nyi tárhely kerülhet, utóbbin természetesen a főleg web-központú munkára való Chrome OS teljesít szolgálatot

Galéria megnyitása
ChromeBook Spin 513

A 13,3 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontással rendelkező IPS panel elé egy Corning Gorilla Glass üvegréteg is került a biztonság érdekében, valamint az érintőpad is kapott egy hasonló üvegréteget, ami ellenállóvá teszi a karcokkal és a sérülésekkel szemben – csak úgy, mint a kijelzőt. Ez a verzió 1,2 kilogrammnál is könnyebb, vastagsága pedig csak 15,55 milliméter. A kijelző egy dupla, 360 fokban elforgatható zsanért kapott, amellyel noteszgépként, sátor módban, valamint tábla módban egyaránt használhatjuk az eszközt.

Galéria megnyitása
ChromeBook Spin 513

A csatlakozók között ebben az esetben két darab USB 3.2 Gen1 Type-c port, valamint egy USB 3.2 Gen1 Type-A port foglal helyet, az USB-C változatok természetesen DisplayPort videó kimenetként is funkcionálnak. A vezeték nélküli kommunikációt ebben az esetben 2x2 MIMO alapú 802.11ac WiFi vezérlő, Bluetooth 5.0-s vezérlő, valamint opcionális 4G LTE kapcsolat biztosítja, legyen szó irodai munkáról, vagy éppen mobil munkavégzésről, esetleg tanulásról, vagy kikapcsolódásról.

Galéria megnyitása
ChromeBook Spin 513

A Spin 513-ból egy üzleti változat, a Chromebook Enterprise Spin 513 is érkezik, ami a Chrome OS üzleti képességeivel segíti a vállalati ügyfeleket. A 4G LTE opció itt is adott lesz, valamint az üzleti életben szükséges menedzsment lehetőségeket is megkapjuk, ami a rendszergazdák számára könnyebb notebook-flotta menedzsmentet.

Galéria megnyitása
ChromeBook CXI4

A Qualcomm Snapdragon 7c platformra támaszkodó Chromebookokon kívül egy új ChromeBox is érkezik. A Chromebox CX4I névre keresztelt eszköz iskolákban, előadótermekben, kisvállalkozásokban, illetve családi környezetben is jó jöhet, ráadásul lesz lehetőség a Chrome Enterprise Upgrade szolgáltatás igénybevételére is, így az üzleti felhasználók igényei is maradéktalanul teljesülhetnek.

Galéria megnyitása
ChromeBook CXI4

Alapok terén itt már 10. generációs Intel Core processzorokkal találkozunk, amelyek között Core i7-es modell is lesz, az adattárolókról és memória-kapacitásról azonban hallgat a hivatalos közlemény. Az új eszköz portjai között akár öt darab USB 3.2 Gen2, egy USB 3.2 Gen2 Type-C port, két HDMI videó kimenet és egy RJ-45-ös csatlakozó is jelen lesz, de ezeken felül WiFi 6 támogatást is kapunk. A Kensington Lock porttal felszerelt eszköz opcionálisan VESA támogatással is elérhető lesz.

A Chromebook Spin 513 jövő januárban érkezik 429 eurós alapáron, míg az Enterprise változatra februárig kell várni, ez pedig 699 eurós alapárat kap. A Chromebox CXI4 Európában a következő év első negyedévében jelenhet meg, méghozzá 569 eurós alapáron, az Enterprise változat pedig 649 eurós alapáron lesz kapható.

Rengeteg új monitor érkezésére is számíthatunk

Az Acer egyebek mellett XB3-as sorozatú Predator kijelzőket is bemutatott, amelyek közül az XB273U NV változat EyeSafe tanúsítványt is kapott, azaz kiszűri a káros kékfény-sugarakat, de a funkció kikapcsolható lesz. A VisionCare 4.0 technológia részeként LightSense, Adaptive Light, ColorSense, illetve ProxiSense technológiákat is kapunk, amelyek képesek beállítani az optimális fényerősséget és kontrasztot, valamint segítenek abban, hogy a monitor érzékelje, ül-e előtte valaki, így készenléti állapotba kapcsolhat, hogy áramot takarítson meg. Ez a monitor 27 hüvelykes képátlójú, 2560 x 1440 pixeles felbontású Agile-Splendor IPS kijelzőt kapott, ami szokás szerint széles betekintési szögeket kínál, 1 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik, és overclock módban akár 170 Hz-es képfrissítési ráta elérésére is képes.

Galéria megnyitása
XB273U NV

A 95%-os DCI-P3 lefedettség jóvoltából akár színhűséget igénylő feladatokra is alkalmas a termék, amely egyébként 8-bites panelt kapott és a VESA DisplayHDR szabványának 400-as lépcsőjét is megugorja. A szemkímélés és a „wow-faktor” részeként a monitor hátuljára RGB LightSense világítás is került, ami a Philips AmbiGlow technológiájához hasonlóan a kijelző domináns színárnyalatait vetíti a monitor mögé, a beépített TX adó jóvoltából e funkció több hasonló monitorral is szinkronizálható, vezeték nélkül. A pontot az „i”-re a remek testreszabhatóságot biztosító gyári állvány teszi fel, ami a kijelző elforgatását, döntését, magasságának állítását, illetve portré módra is számíthatunk tőle.

Galéria megnyitása
XB253Q GW

Megjelenik még egy kisebb képátlójú, Nvidia G-Sync támogatással ellátott újdonság, a Predator XB253Q GW is, ami már csak 1920 x 1080 pixeles felbontású IPS panelt alkalmaz, méghozzá 24,5 hüvelykes képátlóval. Itt viszont már 280 Hz-es képfrissítési rátát érhetünk el overclock módban, a válaszidő pedig akár 0,5 ezredmásodperc is lehet. Az a monitor is megkapja a fentebb említett RGB LightSense funkciót, ami kilenc különféle speciális effektussal szinkronizálja a világítást a zene és a játékok ütemével.

Galéria megnyitása
XB323U GX

A következő a sorban a Predator XB323U GX, ami már 32 hüvelykes QHD panelt vonultat fel, azaza 2560 x 1440 pixeles natív felbontással bír. A képfrissítési ráta itt is igen gyors, ugyanis overclock módban 270 Hz-es érték elérésére nyílik mód, amihez 0,5 ezredmásodperces GtG válaszidő társul. A színhűségre nem lehet panasz, hiszen az Adobe RGB palettáját 99%-ban képes lefedni a monitor, ami a játék mellett akár színhűséget igénylő feladatokra is alkalmassá teszi. A hab a tortán, hogy VESA DisplayHDR 600-as tanúsítványt is kapott a termék, ami egyébként 8-bites panelt használ. A rugalmasan testreszabható állvány itt is lehetőséget biztosít a kijelző döntésére, elforgatására, illetve magasságának állítására is.

Galéria megnyitása
X34 GS

Szintén a Predator sorozatba, de már más családba tartozik az utolsó új monitor, ami az X34 GS jelölést kapta. Az ívelt Agile-Splendor IPS panellel felvértezett modell 3440 x 1440 pixeles felbontással bír, képfrissítési rátája maximum 180 Hz, míg a válaszideje akár 0,5 ezredmásodperc is lehet GtG módot tekintve. Az Nvidia G-Sync kompatibilis monitor remek színhűséggel bír, hiszen a DCI-P3 színteret 98%-ban képes lefedni, extraként pedig még a VESA DispalyHDR 400-as tanúsítványt is megkapta. Itt már két darab 7 wattos hangszóró biztosítja a kellő audió élményt, a sort pedig egy rugalmasan beállítható állvány zárja, természetesen elforgatási, magasságállítási és döntési lehetőségeket kínálva a kijelző esetében.

A fentebb felsorolt Predator sorozatú monitorok közül a Predator XB273U NV várhatóan 2021 januárjában teszi tiszteletét Európában, ára 549 euró lesz. A Predator XB253Q GW szintén 2021 januárjára várható, méghozzá 449 eurós áron. A Predator XB323U GX érkezésére már idén decemberben sor kerül, ára 999 euró lesz. A Predator X34 GS szintén decemberben kerül forgalomba, árát 1099 euróban állapították meg.

Nitro sorozatú monitorokat is kapunk ám!

A vállalat rögtön két új modellel is előrukkolt, amelyek mindketten 27 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkeznek. A gamereket célzó monitorok Eyesafe tanúsítvánnyal érkeznek, hála azoknak a technológiáknak, amelyek segítenek csökkenteni a szemek fáradtságérzetét még egy hosszabb meccs, vagy egy hosszabbra nyúlt munkanap alkalmával is. Elmaradhatatlan kellék a remekül testreszabható állvány, ami ezúttal is a kijelző dőlésszögének, magasságának és elfordulásának precíz beállítását segíti, az aktuális nézőpontnak megfelelően.

Galéria megnyitása
Nitro XV272U KV

A két újdonság közül az Acer Nitro XV272U KV alapját egy 2560 x 1440 pixeles felbontású panel adja, amely 95%-os DCI-P3 lefedettséggel és Delta E < 1 besorolással rendelkezik. Az oveclock mód jóvoltából 170 Hz-ig lehet emelni a képfrissítési rátát, míg a válaszidő 1 ezredmásodperces értéket képvisel, természetesen GtG módot tekintve. Az Agile-Splendor IPS panellel rendelkező monitor széles látószögekkel dolgozik, valamint rendelkezik a LightSense, a ColorSense, illetve a ProxiSense technológiákkal, amelyek itt is segítenek az optimális fényerősség és kontraszt megtalálásában, illetve a felhasználó nélkül maradt monitor készenléti módba kapcsolásában is.

Galéria megnyitása
Nitro XV272 LV

A másik monitor, vagyis a Nitro XV272 LV egy Full HD felbontású Agile-Splendor IPS panellel rendelkezik, amit overclock módban akár 165 Hz-en is hajthatunk. A színhűség ebben az esetben szintén nem rossz, hiszen a DCI-P3 színtér lefedettsége 90%-os, míg a Delta E értéke kisebb egynél.

A Nitro XV272U KV és a Nitro XV272 LV egyaránt decemberben jelenik meg, áruk sorrendben 469 és 319 euró lesz.

A Predator sorozatba szánt FrostBlade ventilátor külön is forgalomba kerülhet

Galéria megnyitása

A rendezvény alkalmával elhangzott, hogy az Acer illetékesei sok megkeresést kaptak azzal kapcsolatban, hogyan juthatnának a gamerek a FrostBlade technológiát alkalmazó ventilátorokhoz. Mivel kellő mennyiségű megkeresés érkezhetett, a vállalatnál úgy döntöttek, elérhetővé teszik ezeket a strapabíró, FDB csapágyazással ellátott ventilátorokat, amelyek extraként rezgéscsillapító gumibetéteket is kaptak. Természetesen az RGB, illetve aRGB támogatás sem hiányzik a sorból, hiszen ízig-vérig gamereknek szánt ventilátorokról van szó.

Galéria megnyitása

A FrostBlade ventilátorok a konkurens megoldásokhoz képest nagyobb léghozammal és nagyobb statikus nyomással rendelkeznek, ami a hűtés hatékonyságán sokat javíthat, zajszintjük azonban mégsem magas, hiszen a konkurenseknek megfelelően csak 24 dB(A)-ról van szó.

A Predator sorozatú noteszgépek hűtése is frissül!

Galéria megnyitása

Az Acer mérnökei elkészítették az 5. generációs Predator Aeroblade ventilátorokat, amelyek a korább 1 milliméteres helyett immár csak 0,8 milliméter vastag lapátokkal rendelkeznek. Érdekesség, hogy az előadás alkalmával a szövegben 1 és 0,8 milliméterről volt szó, míg az animáció már csak 0,08 milliméteres vastagságról adott számot, ami alighanem elírás következménye.

Galéria megnyitása

A dizájn kapott egy légterelőt is annak érdekében, hogy a levegő a megfelelő helyre, optimálisan áramoljon, ezzel javítva a hűtés hatásfokát. A léghozam az előző generációhoz képest 10%-kal növekedett, ami egyáltalán nem elhanyagolható előny, az normál megoldásokhoz képest azonban már 55%-os az előny ezen a téren, míg az első generációs Aeroblade-hez képest 45% a növekmény. Az új ventilátorok várhatóan a 2021 elején megjelenő Predator noteszgépek fedélzetén tűnhetnek fel először.

Egy meglepő termék is felbukkant a show alkalmával

Galéria megnyitása

Az Acer a jelek szerint a légtisztító készülékek szegmensébe is be szeretne lépni, ez a belépő pedig érdekesre sikeredett, ugyanis egy modern dizájnnal rendelkező, légtisztítóként és légkeverőként egyaránt működő terméket küldenek piacra. Az acerpure cool névre keresztelt eszköz 16 méterre képes elfújni a friss levegőt, és természetesen szűrőkkel is rendelkezik.

Galéria megnyitása

A háromlépcsős szűrőszettben találunk egy HEPA 13-as szűrőt, ami a 0,3 mikron nagyságú részecskék 99,97%-át képes kiszűrni a levegőből, így a PM2.5-ös porszemcséknek és a polleneknek sincs esélyük ellene, de még a baktériumokat és a vírusokat is kiszűri, hála az ezüstionos szűrőbevonatnak, illetve az anion-kibocsátásnak.

Az eszköz kapott egy PM 1.0-s levegőminőség-szenzort, amellyel valós időben vizsgálhatja az adott szoba levegőjét. A mérés eredményeiről LED-ek tájékoztatnak, és ennek megfelelően vált üzemmódot az eszköz, teljesen automatikusan. Az eszköz egy 27 négyzetméteres szoba levegőjét akár 3 perc alatt képes átkeverni, így a mozgó levegőt könnyebben át is szűri. Természetesen a légkeverő és a légtisztító funkció egymástól függetlenül is használható lesz – a légkeverő nyáron akár szobai ventilátorként is funkcionálhat. Az újdonság első körben csak Tajvanon, Indiában, Malajziában, Vietnámban és Indonéziában lesz elérhető, árakról és megjelenési időpontról még nem esett szó.

Frissítés 2020. 10. 22 | 8:45

A termékek rendelkezésre álló hivatalos listaárai bekerültek az összefoglalóba, ám egyes helyeken még hiányos a specifikációs lista, ami azzal magyarázható, hogy régiónként eltérő felszereltséggel érkeznek az egyes konfigurációk, így a végleges kiépítésről majd csak a hazai megjelenés alkalmával érkezhet bővebb információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap