Plextor M7V: költséghatékony SSD-k többféle kivitelben

Az új SSD meghajtók 2,5 hüvelykes és M.2-es formátumban egyaránt elérhetőek lesznek, sebességükre és strapabíróságukra pedig nem igazán lehet panasz.

Plextor M7V: költséghatékony SSD-k többféle kivitelben

A Plextor piacra dobta az M7V SSD családot, amelynek tagjai 2,5 hüvelykes meghajtó, illetve M.2 2280-as SSD kártya formájában egyaránt elérhetőek. Az újdonságok érkezése azért is nagy szó, mert ezek a Plextor első olyan SSD meghajtói, amelyek igen strapabíró, akár 2000 írási/törlési ciklust is elviselő TLC NAND Flash memóriachipek köré épülnek. Ehhez a minőségi TLC NAND Flash memóriachipek mellett a vállalat saját fejlesztésű firmwware-e is hozzájárul.

Az M7V SSD meghajtók alapját egy Marvell gyártmányú, 88SS1074B1-es típusú SSD vezérlő adja, amelyhez Toshiba gyártmányú, 15 nm-es csíkszélességgel készülő TLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. Mivel költséghatékony megoldásokról van szó, így a 2,5 hüvelykes meghajtókhoz hasonlóan az M.2-es formátumú példányok is SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak – erre érdemes lesz odafigyelni az adott alaplap esetében.

A kellően strapabíró, TRIM támogatással is ellátott SSD meghajtók számos exkluzív szolgáltatással büszkélkedhetnek, amelyek segítenek a sebesség és a strapabíróság növelésében. A PlexTurbo a rendszermemória bevonásával gyorsítja az olvasási és írási tempót, a PlexVault pedig a fontos adatok biztonságos tárolásáról gondoskodik. Rendelkezésre áll még a PlexCompressor eljárás is, ami a ritkán használt fájlok tömörítését végzi.

Az új SSD meghajtók hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy az egyes példányok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward