Planetary Annihilation - Dobozos Early Access

A még fejlesztés alatt álló Planetary Annihilation nem csak digitálisan, hanem dobozosan is elérhető. Innováció? Nyerészkedés?

Planetary Annihilation - Dobozos Early Access

A Planetary Annihilation Kickstarteren kezdte meg hódító útját, még 2012-ben. A kitűzött 900 ezer dolláros célt jócskán túlszárnyalták a készítők, összesen 2.229.344$-t (~505 millió Ft) kaptak a lelkes adományozóktól. A fejlesztés azóta is zajlik, a korai hozzáféréstől vissza nem rettenő játékosok pedig 46€-ért (~14 ezer Ft) már játszhatnak is az aktuális verzióval a Steam Early Access keretein belül. Idáig rendben is van a dolog, arra azonban még nem volt példa, hogy egy Early Access játékot dobozosan is kiadjanak. Ezidáig.

A fenti képet egy szemfüles Reddit felhasználó, kamauaf posztolta, aki az Egyesült Királyságban szúrta ki a Planetary Annihilation Early Access dobozos változatát a GAME áruházlánc egyik üzletében. Nem csalás, nem ámítás, a GAME weboldalán is megrendelhető a dobozos változat, 40£-s áron (~15 ezer Ft) - ezért az árért persze a későbbiekben megkapjuk a teljes változatot is. Ezen felül a fejlesztő Uber Entertainment is megerősítette a dolgot, Jon Mavor, a játék rendezője az alábbiakat nyilatkozta a Game Informernek:

[justify ]"Az Ubernél folyamatosan próbálkozunk újítani az üzleti modellen, a teljes fejlesztés alatt. Végig terveztük egy dobozos verzió megjelentetését, és ez a korai hozzáférésű kiadás a kísérletező természetünk eredménye. Amióta a korai hozzáférés ilyen remekül működik, partnerünk, a Nordic úgy gondolta, megérne egy próbát a dobozos kiadás, mi pedig egyetértettünk velük."[/justify]

Amikor azt kérdezték meg tőle, miért kell egy befejezetlen játékot dobozosan is kiadni, így reagált:

[justify ]"Az igazi kérdés, miért ne? Végül is ugyanazt a játékot kapják meg, csak korábban. Változó világban élünk, és reméljük, hogy tovább folytathatjuk az új és innovatív utak kipróbálását, miközben játékokat készítünk."[/justify] Érdekes elgondolás ez az Ubertől, sokan viszont nem osztják Mavor optimizmusát, a Redditen szinte már vérre menő viták folynak a témában. Ti mit gondoltok róla?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward