Pine Trail: jöhetnek a 250 dolláros netbookok?

Az utóbbi időkben a noteszgépek piacán egyre olcsóbban találhatunk ütőképes CULV alapú megoldásokat, ennek következtében a netbookok gyártóinak egyre nehezebb dolguk van, ugyanis egyre nagyobb erőfeszítésekbe kerül a versenyképesség és a kedvező ár fenntartása. Az Intel jövő év elején megjelenő Pine Trail platformjával az elemzők szerint eljön a 250 dolláros netbookok kora, ugyanis a gyártó a tervek szerint 249 és 299 dollár közé szeretné belőni az új platformra épülő netbookok árát.

Pine Trail: jöhetnek a 250 dolláros netbookok?

Az utóbbi időkben a noteszgépek piacán egyre olcsóbban találhatunk CULV alapú megoldásokat, és ennek következtében a netbookok gyártóinak egyre nehezebb dolguk van, ugyanis nem könnyű a versenyképesség és a kedvező ár fenntartása. Az Intel jövő év elején megjelenő Pine Trail platformjával az elemzők szerint eljön a 250 dolláros netbookok kora, ugyanis a gyártó a tervek szerint 249 és 299 dollár közé szeretné belőni az új platformra épülő netbookok árát.

A friss megoldások az Atom N450-es processzorra épülnek majd, a Pine Trail platform három helyett már csak két chipből épül majd fel, ugyanis az Atom processzor egy SoC megoldás lesz, amely tartalmazza az integrált videó vezérlőt és a memória vezérlőt is, így pedig nem lesz szükség klasszikus értelemben vett külön északi hídra. Az 1,66 GHz-es  processzorral felszerelt netbookok LCD kijelzőjének képátlója 7 és 10,2 hüvelyk között fog elhelyezkedni, memóriából a rendszerek 512 MB-nyit vagy 1 GB-nyit kapnak, míg az adatok tárolásáról 120 GB-os merevlemez vagy 16 és 20 GB közötti adattároló kapacitást kínáló SSD meghajtó fog gondoskodni. A netbookok tápellátását négycellás akkumulátorral oldják meg.

Az Intel a friss termékek esetében igyekszik majd meggyőzni a különböző gyártókat, hogy azok operációs rendszerként a Moblin Linux-ot helyezzék el a termékeken, de azok, akik ettől a megoldástól idegenkednek, akár a Windows 7 Startert is választhatják majd.

Érdemes megnézni, hogy most mennyiért kaphatjuk meg a piac legolcsóbb netbookjait. Nos, a 10,1 hüvelykes kijelzővel ellátott Acer Aspire One és MSI Wind konfigurációk 289 dollárért vannak jelen a Newegg kínálatában, a két rendszerben 1 GB-nyi memória, 160 GB-os merevlemez és Windows XP Home operációs rendszer található. Az új platformra épülő netbookok - ha a tervek tényleg valóra válnak - akkor nagyjából 30-40 dollárral lesznek olcsóbbak a jelenlegi kínálatnál. Ámen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward