Shop menü

PICI, JÓL FELSZERELT ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPEKBŐL ÁLLÓ SOROZATOT MUTATOTT BE AZ MSI

Az üzleti és magán célra egyaránt hatékonyan bevethető PRO DP10 sorozat háromféle processzorral érhető el, és a gyártó azokra is gondolt, akik még D-SUB portra kapcsolódó monitort használnak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Pici, jól felszerelt asztali számítógépekből álló sorozatot mutatott be az MSI

Az MSI egy új, kompakt kivitelben érkező asztali számítógép-sorozatot mutatott be a Pro DP10 13M formájában, amelyben háromféle tag foglal helyet, már ami a választható processzorokat illeti.

Galéria megnyitása

A 178,82 milliméter mély, 179 milliméter magas és 34,48 milliméter széles számítógépház mindössze 1,1 literes űrtartalommal bír, belsejében mégis eléggé ütőképes hardver kaphat helyet. Processzorból akár 12 maggal ellátott Core i7-1360P modell is kérhető, de az opciók listáján szerepel a Core i5-1340P és a Core i3-1315U is.

A 13. generációs Intel Core modellek közül a Core i5-ös és a Core i7-es fedélzetén sorrendben 80 és 96 EU-val ellátott Intel Iris Xe Graphics típusú iGPU dolgozik, míg a Core i3-as példány Intel UHD Graphics típusú, 64 EU-val ellátott iGPU-t kapott. TPM 2.0 támogatás természetesen minden esetben rendelkezésre áll, mint ahogy Kensington Lock port is, amellyel a pici PC-t stabilan rögzíthetjük az esetleges lopási kísérletek megelőzése érdekében.

Galéria megnyitása

A processzor mellé maximum 64 GB-nyi DDR4-3200 MHz-es So-DIMM memória kerülhet, méghozzá két foglalatra osztva. Az adatok tárolását két darab, PCIe NVMe csatolót használó M.2-es bővítőhely, valamint egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbp-os meghajtót fogadó bővítőhely segíti. A kompakt kivitel miatt mindössze ennyi bővítési lehetőség áll rendelkezésre, ám ez is igen jónak tekinthető az 1,1 literes űrtartalomhoz képest.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli kommunikációról Intel Wi-Fi AC3168-as, illetve Intel Wi-Fi 6E AX211-es kártya gondoskodhat, amelyek sorrendben 4.2-es és 5.3-as Bluetooth támogatást kínálnak. Az említett kártyákból természetesen csak egyet lehet választani. A klasszikus vezetékes kommunikációt egy 2,5 GbE vezérlő segíti, ami a Realtek műhelyéből érkezett és az RTL8125BG-CG típusjelzést viseli. Audió vezérlőből ezúttal egy Realtek ALC256-os modellt kapunk.

Galéria megnyitása

Az apró PC előlapjára három darab USB 3.2 Gen1 Type-A és egy USB 3.2 Gen 2 Type-C port került, valamint egy kombinált 3,5 milliméteres Jack Audió portot is elhelyeztek itt, ami headseteket is kiszolgálhat. A hátoldalon már egy Thunderbolt 4-es csatlakozó, valamint egy HDMI 2.0b, egy DisplayPort 1.4-es, illetve egy D-Sub videó kimenet található, és ezek társaságában jelen van még két darab USB 3.2 Gen1 Type-A port, plusz a 2,5 GbE csatlakozóhoz tartozó RJ-45-ös port is. Az apróság akár 8K-s kijelző kezelésére is képes, ezzel együtt pedig az analóg videó csatlakozót használó monitorokat is támogatja, azaz elég széles skálát fed le ezen a téren. A négy videó kimeneten természetesen egyidejűleg is használható, így összesen négy kijelzőt szolgálhat ki az újdonság.

A 120 W-os tápadapterrel érkező termék a VESA 75-ös támogatásnak köszönhetően monitor vagy televízió hátuljára is könnyedén felszerelhető, tömege mindössze 1,1 kilogramm. A PRO DP10 13M várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes modellek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére