Pici Biostar alaplap mobil Kabini APU-val

Az új alaplap átlagos felszereltséggel érkezik, de mégis különleges, hiszen a hozzá tartozó mobil app segítségével a köré épített rendszer akár okoseszközökről is távirányítható.

Pici Biostar alaplap mobil Kabini APU-val

Socket AM1-es asztali Kabini APU egységeket fogadó alaplapokból az elmúlt hetek során több is megjelent, ahogy arról híreinkben már beszámoltunk. A Biostar most egy újabb Kabini alapú apró alaplappal rukkolt elő, ám a legfrissebb termék már nem asztali Kabini APU egységeket fogad, hanem egy A4-5000-es mobil APU-t, ami természetesen nem cserélhető, hiszen az alaplapra forrasztva érkezik.

Az A4-5000 egy négymagos megoldás, amelynek négy Jaguar processzormagja 1,5 GHz-es magórajelen ketyeg. Az integrált videovezérlő szerepét egy Radeon HD 8330-as megoldás tölti be. A szóban forgó APU processzor órajel tekintetében az asztali Athlon 5150-hez áll legközelebb, az ugyanis 1,6GHz-en ketyeg. Asztali társaival ellentétben az A4-5000 persze már nem 25 wattos, hanem csak 15 wattos TDP-vel rendelkezik – valószínűleg pont ezért került passzív hűtés a mobil APU fölé.

Annak ellenére, hogy mobil Kabini APU-val szerelt alaplapról van szó, a fedélzeten mégis asztali memóriamodulokat fogadó memóriafoglalatok kaptak helyet, sőt, a kínálatból a PCI Express 2.0 x16-os slot sem hiányzik. Persze, mielőtt utóbbinak nagyon megörülnénk, mindenképpen érdemes fejben tartani, hogy a Kabini APU csak négy darab Gen2-es PCIe sávval gazdálkodik. Az alaplap két darab SATA 6 Gbps-os portot, két darab USB 3.0-s portot és egy Gigabites Ethernet vezérlőt is kapott, video kimenetei között pedig a jelek szerint egy D-Sub és egy HDMI port lapul. Sajnos a termék a gyártó hivatalos weboldalán még nem tűnt fel, így egyéb információ nem áll rendelkezésre vele kapcsolatban.

Érdekes tulajdonság, hogy az új alaplapra épített rendszer a BIO-Remote 2 szolgáltatás jóvoltából okoseszközzel hatékonyan vezérelhető: az adott okostelefon vagy táblagép egérként, illetve prezentációs eszközként egyaránt bevethető. Az iOS és Android alapú eszközökhöz ingyenesen elérhető app jól jöhet, ha az apró alaplap köré egy hangtalan, alacsony fogyasztású PC-t építünk, ami a nappaliban kap helyet.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Biostar újdonsága pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward