Periszkópos kamerán dolgozik a Xiaomi (is)

Periszkópos kamerán dolgozik a Xiaomi (is)

A Xiaomi egy friss szabadalmát a napokban fogadta el Kínában az illetékes szervezet, ez a szabadalom a Huawei és az Oppo révén már ismert periszkópos kamerát írja le. Ez alapján pedig kijelenthetjük, hogy a vállalat a riválisaihoz hasonlóan ilyen megoldáson dolgozik.

Az idei évben úgy tűnik, hogy még komoly trend alakulhat ki a kamerák terén a periszkópos dizájn használatát illetően. De miért is jó ez? Az okostelefonokkal való zoomolást jelenleg csak úgy lehet megoldani kompakt méretben, hogy fix optikákat hoznak létre a gyártók különböző gyújtótávokkal, de egy bizonyos szint felett ezt már nem lehet megoldani a hagyományos kialakítással. Az elsődleges kamerához viszonyított 5-6-szoros zoomoláshoz a fejlesztőknek már olyan lencserendszert kellene alkalmazniuk, amik a normál kivitelben nem férnének el a házban, éppen ezért a szakemberek azt találták ki, hogy egy prizmát felhasználva elforgatják a burkolat alatt az optikát. Így már lényegesen nagyobb hely áll rendelkezésre a lencséknek. Az Oppo és a Huawei (ez szerepel a borítón) 135 és 125 milliméteres gyújtótávval (ekv. 35 mm) rendelkezik, és nem lenne meglepő, ha a Xiaomi is hasonló értéket célozna meg első körben.

Galéria megnyitása

Részleteket egyelőre nem tudunk a Xiaomi fejlesztésével kapcsolatosan, de az biztos, hogy a vállalat komolyan veszi ezt a fejlesztést. A Xiaomi nevéhez kapcsolódóan olyan rajzok is megjelentek, amiken kettő darab periszkóposnak tűnő kamera van egymás alatt, ebben az esetben valószínűleg a különböző komponensek eltérő mértékben zoomolhatnának rá a megörökíteni kívánt témára. És mivel a háromszoros közelítés még nagyjából kivitelezhető a normál kialakítással, így ilyen esetben a két periszkópos kamera egyre nagyobb zoomolásról gondoskodhatna. Talán már az ultrazoomos tartomány elérésében gondolkodik a Xiaomi? (Halkan jegyezzük meg, hogy a Huawei esetésben egyébként már olyan kritikák is érték a periszkópos kamerát, hogy egyszerűen túl nagy mértékben közelít rá a tárgyakra, és elég ritkán van ilyen mértékű zoomra szükség.)

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Xiaomi melyik okostelefonjában vetheti majd be először a periszkópos elrendezésű kamerát, de sokan arra spekulálnak, hogy a Mi Mix 4 lehet az első olyan termék, ami már ilyen egységgel lép majd a színre. És itt elvileg már egy olyan képalkotó is előkerül majd, ami még a Samsung által korábban bejelentett 64 megapixel GW1 szenzort is felül múló megoldásra fog épülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap