Perelik a Fortnite-ot, mert túlságosan addiktív

Az ügyvédek szerint az Epic ezt pszichológusokkal érte el.

Perelik a Fortnite-ot, mert túlságosan addiktív

Érdekes csoportos per előkészületébe fogott bele a kanadai Calex Légal nevű ügyvédi iroda. Szerintük az Epic teljesen tudatosan hozott létre egy kifejezetten függőséget okozó játékot, és ez nincs rendjén.

"Amikor a Fortnite-ot készítették, az Epic Games éveken keresztül alkalmazott pszichológusokat, akik az emberi agy mélyére ásva elérték, hogy a játék a lehető legaddiktívabb legyen" - mondja Alessandra Esposito Chartrand az ügyvédi iroda képviseletében. Az ügyvéd ezt ahhoz hasonlította, mint amikor 2015-ben Kanadában csoportos per indult a dohánygyártó cégek ellen, akik nem tettek eleget annak érdekében, hogy tájékoztassák a lakosságot a dohányzás veszélyeiről. Chartrand szerint hasonló figyelmeztetésre és informálásra van szükség a Fortnite-tal kapcsolatban is.

A per ötlete azután merült fel, hogy két szülő az ügyvédi irodához fordult a következő indoklással: "Ha tudtuk volna, hogy ez ennyire addiktív, és lerombolja a gyerekeink életét, akkor soha nem engedtük volna meg nekik, hogy játszanak a Fortnite-tal, vagy jobban odafigyeltünk volna rájuk". Habár a Fortnite elindításához el kell fogadni a felhasználói feltételeket, melyek között ott van, hogy a felhasználó lemond azon jogáról, hogy a játék miatt perelje a céget, az ügyvéd szerint ez Quebecben nem áll meg, a helyi szabályozás ugyanis előírja, hogy a vállalatoknak egyértelműen közölniük kell a termékeikkel kapcsolatos veszélyeket. Chartrand nem közölte, hogy pontosan mit szeretnének kisajtolni az Epicből a per során.

Ezek mellett az Epic éppen egy másik csoportos perben is benne van, miután januárban több millió felhasználó adatai kerültek ki egy hackertámadást követően.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap