Pendrive-on is érkezik majd a Windows 7?

A Microsoft Windows 7 pendrive-okon való kiadását is fontolgatja a szoftveróriás, ugyanis így sokkal könnyeben tudnának az új operációs rendszerre frissíteni a netbook-tulajdonosok.

Pendrive-on is érkezik majd a Windows 7?

A Microsoft Windows 7 pendrive-okon való kiadását is fontolgatja a szoftveróriás, ugyanis így sokkal könnyeben tudnának az új operációs rendszerre frissíteni a netbook-tulajdonosok.

Pár napja Bill Veghte alelnök még azt nyilatkozta, hogy nincs semmi bejelentenivalója a cégnek ezen a téren, azonban pár magasabb rangú alkalmazott elfecsegte a CNET News-nak, hogy különféle módokat keresnek a netbookok Windows 7-re való frissítésének a megkönnyítésére, mivel ezek nagy nehézséget jelenthetnek a felhasználóknak az optikai meghajtók hiánya miatt.

A dolog ésszerű is lenne, ugyanis a Windows Vista-val ellentétben a Windows 7 elég jól működik a netbookokon, így a kényszerűen meghosszabbított támogatási idejű Windows XP-t végre leválthatja a 7-es változat ezeken a termékeken. Azonban az USB kulcsokon való terjesztés mellett vannak más lehetőségek is, amiket minden bizonnyal a vállalat vezetői is figyelembe vesznek az operációs rendszer terjedésének megkönnyítésére. Az egyik ilyen elképzelés a Best Buy Geek Squad-jához hasonló szolgáltatás bevezetése, melynek keretében a Microsoft akár saját embereivel segítene feltelepíteni a Windows 7-et a netbookra. A másik pedig, hogy az Interneten keresztül is megvásárolhatóvá, majd letölhetővé tennék az operációs rendszert (csakúgy mint az RC-változatot), majd azt letöltve és a saját pendrive-jára rakva a felhasználó könnyen feltelepítheti azt a netbookjára.

További problémát jelent még a netbook-felhasználóknak az is hogy az új rendszert tiszta telepítéssel (clean installation) kell felrakniuk (mivel Windows XP-ről nem engedi, Linux-ról pedig értelemszerűen nem lehet frissíteni a rendszert), így szükség van még az adatok lementésére is. Erre a lépésre egyébként sokaknak szükségük lesz, mivel XP-ről bármely Windows 7-re, valamint magasabb kategóriájú Vistáról alacsonyabb Windows 7-re történő és az Európában forgalomba kerülő "E" változatra frissítéskor is csak ilyen opciót enged majd a telepítő.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward