PCI Express x16-os slotba ülteti az M.2-es SSD-t a SilverStone újdonsága

Az új kiegészítő az SSD hűtéséről is hatékonyan gondoskodik, így már csak egy szabad PCI Express x16-os slotra lesz szükség.

PCI Express x16-os slotba ülteti az M.2-es SSD-t a SilverStone újdonsága

A SilverStone egy érdekes kiegészítőt mutatott be, amellyel hűtött PCI Express bővítőkártya varázsolható bármelyik PCIe NVMe csatolót használó M.2-2280-as SSD kártyából. Ez különösen a nagyobb teljesítményű, több hőt termelő modellek esetén lehet nagy segítség, hiszen azok fokozottan melegednek; illetve azokban az esetekben is, ha az adott rendszerben egyáltalán nincs, vagy csak nincs elegendő szabad M.2-es bővítőhely.

A 105 milliméter hosszú, 44 milliméter széles és 11 milliméter magas ECM23-as bővítőkártya egy M.2-2280-as bővítőhelyet tartalmaz, amely négy darab PCI Express sávot bocsát az adott SSD rendelkezésére. Az, hogy az M.2-es slot végül 2.0-s vagy 3.0-s támogatással működik-e, attól függ, milyen PCI Express slotba került.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az adott M.2-es SSD kártya alá és fölé egy-egy hővezető lap kerül, hogy a termelődő hőt hatékonyan át lehessen adni a 40 gramm körüli előlapi hűtőbordának, valamint a hátlapi hűtőlemeznek is. Maga a nyomtatott áramköri lap semmiféle vezérlőt nem tartalmaz, mindössze aktivitást jelző LED-ek kaptak rajta helyet.

A kiegészítőnek csak négy darab PCI Express sávra van szüksége, ennél többet nem tud hasznosítani, így az amúgy is használaton kívüli, fizikailag mindössze 4 vagy 8 sávval rendelkező PCI Express x16-os slotok könnyedén hasznosíthatók. Maga a bővítőkártya nem kapott PCI rögzítő lemezt, így csak az alaplapi műanyag retesz tartja a helyén. Az 52 grammos bővítőkártya sokak számára jöhet majd jól, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mikor érkezik, valamint várható ajánlott végfelhasználói ára is rejtély.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap