PCI Express 4.0 teszttel bővül a 3DMark kínálata

Az új teszt segítségével szemléltetni lehet majd, mennyit gyorsul a PCI Express 4.0 az előző szabványokhoz képest.

PCI Express 4.0 teszttel bővül a 3DMark kínálata

A PCI Express 4.0-s szabványt alkalmazó első alaplapok, videokártyák és processzorok rövidesen elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Az AMD termékpalettáját erősítő megoldások várhatóan július 7-én jelennek meg, amire már sokan várnak és készülnek – például a 3DMark sorozat mögött álló Underwriters Labratory szakemberei is. A fejlesztőcsapat a PCI Express 4.0-s szabvány érkezésére egy új tesztet készítenek, amellyel mérhető lesz a GPU és a CPU közötti adatátviteli sávszélesség, hála a hardverközeli API-knak, mint amilyen a Vulkan vagy éppen a DirectX 12.

Galéria megnyitásaAz új teszt a PCI Express 4.0-s szabvány mellett visszamenőlegesen az egyéb PCI Express szabványokat is támogatja, így lehetőség lesz arra, hogy mekkora sávszélességet kínálnak az egyes szabványok az adott GPU esetében. Ez persze egy speciális teszt lesz, ami az optimális esetben elérhető elméleti maximális sávszélességről ad képet.

A PCI Express 4.0-s szabvány esetében egy x16-os slot maximum 64 Gbps-os adatátviteli sávszélesség elérésére képes, míg a PCI Express 3.0-s megoldások esetében ez az érték „csak” 32 Gbps volt. Érkezik viszont a PCI Expess 5.0 is, amihez szintén jól jöhet a szóban forgó teszt – az új szabvány egyébként ismét duplázni fog, vagyis 128 Gbps-ra emelkedik az x16-os slotok kétirányú sávszélessége.

A nyár folyamán megjelenő PCI Express Feature Test ingyenesen elérhetővé válik a 3DMark Advanced Edition és a 3DMark Professional Edition licenccel rendelkező felhasználók számára. A megjelenés pontos dátumával kapcsoltban egyelőre nincs információ, de nem lennénk meglepve, ha az új teszt is július 7-én érkezne, mint a fentebb említett PCI Express 4.0-s támogatással ellátott AMD termékek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap