PC-re jön az Xbox Game Pass

Ráadásul a Microsoft exkluzív játékai Steamen is elérhetők lesznek, de a Microsoft Store is tartogat meglepetéseket!

PC-re jön az Xbox Game Pass

A Microsoft bejelentette, hogy PC-n is elérhető lesz az Xbox Game Pass. Ez ugyebár az az előfizetéses szolgáltatás, amiért cserébe rengeteg játékot letölthetünk ingyen, a Microsoft saját exkluzívjaival is a megjelenés napján játszhatunk, mindenféle további költség nélkül, és még a vásárlásokhoz is kedvezményeket kapunk.

Habár a szolgáltatás PC-n is Xbox Game Pass néven fog futni, a kettő azért különböző lesz. Kezdetben a PC-s változatban 100 játék lesz elérhető, míg ez a szám Xboxon már több mint 200. A Microsoft elmondta, hogy folyamatosan dolgozik olyan nagy kiadókkal, mint a Bethesda, a Sega, a Devolver Digital, a Paradox és a Deep Silver, hogy növelni tudják a játékok mennyiségét. Jelenleg egybéként 75 stúdióval és kiadóval működnek együtt.

Kedvezmények tekintetében azonban megegyezik a kettő: a játékok árából 20%-ot, a kiegészítőkből pedig 10%-ot csippenthetünk le az előfizetéssel. Továbbá ugyanúgy hozzáférhetünk PC-n is az első napon a Microsoft megjelenő exkluzív játékaihoz.

De itt még nincs vége. Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője elmondta, hogy a jövőben a Microsoft saját exkluzívjai a megjelenéskor rögtön elérhetőek lesznek Steamen a Microsoft Store mellett, de a jövőben más áruházak sincsenek kizárva. Spencer az Epic Games Store-ral kapcsolatban elmondta, hogy "folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél több választási lehetőséget adjanak a vásárlóknak".

Az biztos, hogy a Halo: The Master Chief Collection, a Gears 5 és az Age of Empires 1-2-3 Definitive Edition is meg fog jelenni Steamen.

Spencer ezen kívül bejelentette, hogy a Microsoft Store a jövőben támogatni fogja a Win32-es játékokat. Erről bővebben nem beszélt, csak ennyit mondott: "Amikor átgondoljuk, hogy vállalatként milyen szerepet töltünk be a játékok támogatásában és fejlesztésében Windowson, fontos, hogy olyan döntéseket hozzunk, melyek a PC nyitott jellegét erősítik".

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap