PC-re hozná a Rock Band 4-et a Harmonix

A legfontosabb újdonság, hogy rögzíthetjük, feltölthetjük és eladhatjuk a saját számainkat a Steamen.

PC-re hozná a Rock Band 4-et a Harmonix

Arról már beszámoltunk, hogy a konzolokon nem aratott kiemelkedő sikert a Rock Band 4 (sem pedig a Guitar Hero Live), így azt a következtetést vontuk le, hogy egyrészt a nép elvan a Rocksmith-szel, másrészt pedig a közönség úgy általánosan már nem lelkesedik annyira az új és általában drága zenés játékokért és kiegészítőkért, mint az előző generációban.

Ennek ellenére a Harmonix mégis megjelentetné PC-re a Rock Band 4-et, csak éppen ehhez a közönség pénzére van szüksége a stúdiónak. Felállítottak ugyanis egy kampányoldalt a Fig-en, ami azt jelenti, hogy bizonyos mennyiségű befektetésen túl már a támogató is részesülhet a játék által termelt profitból.

A legérdekesebb újdonság, hogy a Harmonix visszahozná a Rock Band Networköt, csak éppen modernebb verzióban. A Rock Band Network eredetileg arra adott lehetőséget, hogy rögzítsük a saját számainkat, hozzáadjunk MIDI információkat, majd az egészet egy olyan formátumban töltsük fel és osszuk meg az Xbox Live-on, amit csak a Rock Band tud lejátszani. Ez azonban akkor még viszonylag nehézkes volt, hiszen az Xbox Live-on belül egy Rock Band Network-előfizetés is kellett hozzá, és a készítők is elbírálták a beérkezett anyagokat, mielőtt azok kikerülhettek volna. Végül aztán az egészet le is lőtték 2014-ben, mert a szerver-infrastruktúra és az egész rendszer működtetése egyszerűen túl drága volt.

A Rock Band 4 PC-s verziójával azonban azt ígéri a stúdió, hogy bárki ingyenesen rögzítheti és feltöltheti a számait a Steam Workshop segítségével, ahol azokat el is adhatja! Jó lehetőség lehet ez a feltörekvő bandák számára?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward