Passzív hűtéssel jön a legújabb Gigabyte BRIX PC

A Gigabyte Bay Trail alapú apró asztali számítógépe teljesen hangtalanul üzemel, hiszen passzív hűtést alkalmaz.

Passzív hűtéssel jön a legújabb Gigabyte BRIX PC

A Gigabyte BRIX asztali számítógép sorozatának egyik belépő szintű tagját, a Bay Trail alapokon nyugvó GB-BXBT-2807-es modellt nemrégiben szétszedték, így a művelet során kiderült, az apróság passzív hűtést alkalmaz.

A nagyméretű alumínium hűtőborda alatt egy 4,3 wattos TDP-vel rendelkező Celeron N2807-es SoC lapul, amelynek két processzormagja 1,57 GHz-es alap- és 2,17 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeg. A fedélzeten egy egycsatornás, DDR3-1333 MHz-es memóriamodulokat kezelő beépített memóriavezérlő is van, ami az Intel adatai alapján maximum 4 GB-nyi rendszermemória használatát teszi lehetővé. Az IGP szerepét egy Intel HD Graphics sorozatú megoldás tölti be, ami 313 MHz-es alap- és 750 MHz-es turbó órajelet alkalmaz. Az IGP Clear Video HD és InTru 3D támogatással ugyan nem rendelkezik, de az Intel Wireless Display, illetve az Intel Quick Sync Video technológiákat azért támogatja.

A Gigabyte apró számítógépének alaplapja egy So-DIMM memóriafoglalatot kínál, plusz egy félmagas Mini PCI Express 2.0 x1-es bővítőhelyet is tartalmaz, ami WiFi modul fogadását teszi lehetővé. Az adattároló szerepét egy 2,5 hüvelykes megoldás töltheti be, ami SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódhat a rendszerhez. A csatlakozók között egy USB 3.0-s és két USB 2.0-s port, egy D-Sub és egy HDMI videó kimenet, valamint egy Gigabites Ethernet port sorakozik. A D-Sub port mellé egy kombinált 3,5 milliméteres audió csatlakozó is került, ami mikrofon bemenetként és fejhallgató kimenetként funkcionál.

A 107 x 56 x 114 milliméteres mérettel érkező újdonság VESA támogatással is bír, így monitor vagy televízió hátuljára könnyedén felszerelhető. A GB-BXBT-2807 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward