Shop menü

PÁRATLANUL VÉKONY KÁVÁVAL SZÜLETETT MEG A MEIZU ÚJ GENERÁCIÓS CSÚCSMOBILJA

A Meizu 21 elképesztő látványt nyújt, és a vállalat továbbra is próbál külön utakat járni, noha ez napjainkban nem egyszerű feladat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Páratlanul vékony kávával született meg a Meizu új generációs csúcsmobilja

A Meizu az a márka, ami sosem tudott igazán berobbanni a piacra, pedig remek eszközöket tett le az asztalra, és mindig próbált egy kicsit más lenni, mint a többiek. Itt a Meizu 21 modell, és ez is úgy néz ki, hogy azonnal vonzza az érdeklődők tekintetét, ami a rendkívül vékony kávának köszönhető. A jövőben egészen biztos, hogy sok hasonló készüléket fogunk látni, de a Meizu 21 már bevetésre kész ebben a formában.

Hírünk alanyánál már az rögtön feltűnhet az embereknek, hogy egyforma a káva körbe, nem ez a megszokott, az pedig már végképp távol áll az általánostól, hogy mindössze 1,74 milliméter a szimmetrikus káva. Az is érdekes, hogy kiviteltől függően a hajszálvékony kávát a mobiltelefon burkolatának színére festette a Meizu, így még keskenyebbnek tűnik a képernyőt szegélyező felület. De nézzük, mit nyújt a panel.

Galéria megnyitása

A Meizu 21 sík felületű és 6,55 hüvelykes képátlóval szolgáló panelt kapott. AMOLED technológiás egységről beszélhetünk, ami Full HD+ felbontást nyújt. Fontos még, hogy 120 Hz-es működésre is képes a megjelenítő, a csúcsfénye pedig 1800 nit lehet, miközben a DCI-P3 színteret is támogatja.

A FlymeOS 10.5 grafikus felhasználói felületet kapta meg a készülék az Android 13 operációs rendszerrel. Sajnos itt az Android frissítése még nem történt meg, de a felület már tartogat teljesen új fejlesztéseket, friss extrákat. Része ennek a csomagnak a Flyme Auto, ami egy saját gépjárműves felület több lehetőséggel, mint amit az Android Autó nyújtani képes. A cég már egy autógyártó, a Geely kezében van, és a jövőben egyre több olyan hozzáadott értékkel fog szolgálni, amik a járművekhez szolgálnak.

Galéria megnyitása

A mobil előlapi kamerája egy rendkívül apró lyukon keresztül tekint a világra, ennek ellenére egy 32 megapixeles szenzort használ, ami egyebek mellett HDR támogatást is biztosít. Arra nem tért ki a cég, hogy milyen videós képességekkel rendelkezik a frontkamera, így valószínűsíthető a szimpla 1080p támogatás.

Háromkamera sorakozik a Meizu 21 hátán, és az elsődleges megoldás már 200 megapixeles érzékelőt használ. A Samsung által fejlesztett ISOCELL HP3 szenzor található itt egy F/1.69 rekesznyílású optikával karöltve, és optikai stabilizátorral s szolgál. 8K Ultra HD videózás is támogatott itt, szóval ebből a szempontból nem érheti kritika a vasat.

Galéria megnyitása

Két társkamera található a mobil hátán, egyik 13 MPixeles és ultraszéles látószögű lencserendszert kapott, a másik kamera pedig már csak 5 megapixeles és a portrézást támogatja. Érdekesség még, hogy van egy RGB segédfény, ezt nemcsak villanónak lehet használni sötétben, hanem képes értesítési fényként üzemelni.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 8 Gen 3 rendszerchipet építették a tervezők az okostelefonba. A Meizu 21 ennek köszönhetően hatalmas számítási kapacitással szolgál majd, amit jelen esetben akár a személyautókban is hatékonyan kihasználhatnak majd a tulajdonosok a márkát birtokló Geely jövőképe szerint. Akár 12 GB-nyi rendszermemóriával lehet majd megvásárolni az eszközt, és a tárhely elérheti az 512 GB-os kapacitást is, de egyébként 8/256 GB-ról indít a készülék.

Galéria megnyitása

Wi-Fi 7 támogatással és 5G mobil hálózati modemmel kerül a boltokba a Meizu M21. Az okostelefon fejlett, nagy pontosságú, több frekvenciasávot kihasználni képes A-GPS vevőt kapott, ami egyebek mellett a Galileo támogatásról is gondoskodik. Van még itt Bluetooth 5.4 modul egyebek mellett BLE Audio támogatással, valamint infra port és NFC chip is, ami a járművek esetén a nyitáshoz, azonosításhoz is szükséges lesz.

Galéria megnyitása

Zöld, fehér, fekete és lila színben lehet majd megvásárolni az újdonságot. A viszonylag nagy kijelző ellenére csak 156,7 milliméter magas az újdonság, a szélessége 75,3 mm-es és 7,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, a tömege pedig 198 gramm. IP54 minősítést kapott a Meizu 21, ez pedig azt jelenti, hogy esőben gond nélkül lehet használni, nem kell túlzottan óvni, de víz alá nem merülhet, mert az már a nedvesség beszivárgásához vezethet.

Galéria megnyitása

Ultrahangos ujjlenyomat-olvasót használ a Meizu M21, és a Super mTouch fantázianevet aggatta erre a márka. USB-C csatlakozóval rendelkezik a mobil, és sztereó hangszórót is felvonultat. A szerkezet egy 4800 milliamperórás kapacitású akkumulátort kapott, ami átlagos üzemidő elérésére lehet alkalmas, semmi esetre sem lesz a termék az üzemidő bajnoka. Tölteni azonban legalább gyorsan lehet, 80 wattos teljesítményt támogat. Quick Charge 4+ és USB PD 3.0 támogatásról is gondoskodik a mobil.

Galéria megnyitása

December 5-én indul a Meizu 21 forgalmazása, és a későbbiekben érkezik még olyan modell, ami ennél jobb képességekkel fog szolgálni, például a képalkotás terén. A mostani készülék 3400 jüanba fog kerülni alapesetben, 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel, az 12/512 G-os változatát pedig 4000 jüanért cserébe lehet majd megkaparintani. Meglehetősen jó vételnek ígérkezik az újdonság, és a későbbiekben szélesebb körben is megvásárolható lehet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére