Panasonic külső SSD-k Thunderbolt 3-as porttal

A gyártó a jelek szerint a Phison egyik népszerű platformja köré építette újdonságait.

Panasonic külső SSD-k Thunderbolt 3-as porttal

Galéria megnyitásaA Panasonic bemutatta első Thunderbolt 3 alapú külső SSD-it, amelyek ketten vannak: az egyik 512 GB-nyi, a másik pedig 1 TB-nyi tárhelyet kínál. Noha a gyártó nem árulta el, hogy az újdonságok mely platformra épülnek, némi tippünk így is lehet, hiszen a termékek kísértetiesen hasonítanak a Patroit EVLVR sorozatára, amely mögött a Phison áll. Mivel a Phison rendszerint kulcsrakész platformot biztosít az OEM-ek számára, így ezt a Panasonic is kényelmesen felhasználhatta. Jelen esetben egy NVMe 1.2-es támogatással érkező Phison PS5008-E8 típusú vezérlőről lehet szó, amely PCI Express 3.0 x2-es sávszélességgel gazdálkodik, a NAND lapkák szerepét pedig a Toshiba 256 Gb-es BiCS3 3D TLC NAND Flash chipjei tölthetik be.

Az említett platform elegáns alumíniumházba került, ami védelmet biztosít a rezgésekkel és az ütésekkel szemben: a Panasonics szerint az új külső SSD-k gond nélkül kibírják, ha 76 centiméteres magasságból leesnek.

Sebességek terén 1500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 1000 MB/s-os maximális folyamatos írási tempóra számíthatunk, ami abszolút nem hangzik rosszul – a Patriot előbb említett EVLVR sorozata is pont ilyen sebességeket kínál.

A Panasonic Thunderbolt 3 Portable SSD család tagjai egyetlen Thunderbolt 3-as USB-C csatlakozón keresztül oldják meg az adatátvitelt és a tápellátást, így a termékek kényelmesen használhatóak, csak úgy, mint az összes többi hasonló külső SSD. Maga a ház 102 milliméter hosszú, 40 milliméter széles és mindössze 14,4 milliméter magas, tömege pedig picivel 100 gramm alatt marad. A meghajtó tárterületét exFAT fájlrendszerrel formázzák gyárilag, így a macOS és a Windows alapú konfigurációkhoz egyaránt rugalmasan használható.

Galéria megnyitása

A Panasonic újdonságai december 19-én kerülnek az üzletek polcaira, várható ajánlott végfelhasználói áraikat azonban még nem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap