Ötletes számítógépházakon dolgozik a Cryorig

A Cryorig első két számítógépháza egészen biztosan különleges lesz, hiszen remek felszereltséggel, ötletes megoldásokkal próbálják rabul ejteni a vásárlók szívét.

Ötletes számítógépházakon dolgozik a Cryorig

A Cryorig hamarosan beléphet a számítógépházak piacára, első két terméke pedig meglehetősen különlegesnek ígérkezik, ugyanis az egyik számítógépház az Apple Mac Pro dizájnjából merít ihletet, míg a másik a helytakarékosságra fókuszál, ugyanis akár egy monitor is helyet kaphat a tetején, alatta pedig elfér egy billentyűzet. Az újdonságok egyelőre még fejlesztés alatt állnak, vagyis az alábbiakban tárgyalt tulajdonságaik még változhatnak, de a fő csapásirány már így is kiválóan látszik.

Cryorig OLA

Az egyik modell az OLA nevet kapta, dizájnja pedig az Apple legújabb Mac Pro munkaállomására emlékeztet, ugyanis a termék henger alakú. Az OLA 226 milliméter széles, 378,5 milliméter magas és 205 milliméter mély lesz, belsejében pedig akár egy nagyteljesítményű processzor, illetve egy felsőkategóriás videokártya – például egy Pascal GP104-es GPU köré épülő GeForce GTX 1080 – is gond nélkül megfér egymás mellett. Belül Mini-ITX alaplap számára van hely, amelybe akár 100 wattos TDP-vel rendelkező Core i7-es processzor is választható. Processzorhűtőből maximum 82 milliméter magas példányt használhatunk, a tápegység szerepét pedig egy SFX formátumú példányra oszthatjuk, ami nem lehet hosszabb 130 milliméternél. A videokártya a fotók alapján riser kártya segítségével foglal helyet a rendszerben, méghozzá úgy, hogy videó kimenetei felfelé néznek. A ház kialakításának köszönhetően akár 280 milliméter hosszú VGA is elfér, így meglehetősen nagy lesz a mozgástér, már ami a választható modelleket illeti. Adattárolóból egy 3,5 hüvelykes és egy 2,5 hüvelykes, vagy két darab 2,5 hüvelykes megoldást fogad a ház, a szellőztetést pedig egy XT140 típusjelzésű, 120 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor végzi.

A hengeres kialakításnak köszönhetően a gyártó szerint kellően nagy légtér nyerhető, ami segít a nagyobb teljesítményű hardverkomponensek hatékony hűtésében. A friss levegő a ház alja felől érkezhet, a felső szellőzőn keresztül távozik a meleg, a légcsere hatásfokát pedig a felfelé szálló légáramlás is segíti, így a hő nem ragadhat bent a házban. Az OLA előlapi portjai közé a szokásos HD Audió csatlakozókon felül USB 3.0-s aljzatokat is szereltek, az előlapi és hátlapi borítások pedig cserélhetőek, így számos különböző textúrájú példány közül választható ki az, amelyik a legjobban illik az adott otthon berendezéséhez. Az OLA fejlesztése várhatóan 2017 első negyedévéig tart, a végleges termék pedig a második negyedév folyamán mutatkozhat be.

Cryorig TAKU

A második újdonság ugyancsak Mini-ITX formátumú alaplapot fogad, dizájnjával és felszereltségével azonban már teljesen más igényeket szolgál ki. A TAKU névre keresztelt modell a számítógépházat és a monitorállványt kombinálja, azaz elsősorban helytakarékos asztali számítógépek építésére lesz jó választás. A ház 3 milliméter vastag alumíniumlemezből készült, azaz kellően strapabíró lesz, mégsem szakad össze alatta az asztal, hiszen nettó tömege nem haladja meg a 8 kilogrammot. A TAKU ráadásul fiókos rendszerű lesz, vagyis a hardvert tartalmazó házrészt könnyedén kihúzhatjuk, ha éppen rendszerbővítésre, illetve karbantartásra kerül sor.

Az 567 milliméter széles, 134,8 milliméter magas és 270 milliméter mély házban riser kártya segítségével akár 240 milliméter hosszú videokártya is elfér, tápegységből azonban csak maximum 130 milliméter hosszú, SFX formátummal rendelkező modellt választhatunk. A processzor hűtését maximum 47 milliméter magas megoldásra bízhatjuk, így a rendszer főként alacsonyfogyasztású processzorokat fogadhat. A ház belsejében itt is egy 3,5 és egy 2,5 hüvelykes, vagy két darab 2,5 hüvelykes meghajtó számára lesz hely, az előlapi portok között pedig USB 3.0-s portok és audió csatlakozók lesznek.

A TAKU strapabíró falábakon áll, amelyek rendhagyó megjelenést kölcsönöznek a háznak. A jelenlegi tervek szerint a tetőlap mindkét oldalán lesz egy-egy kábelcsatorna, így az USB-s eszközök kábeleit esztétikusan el lehet rendezni. A TAKU megjelenésére az idei év végén vagy 2017 első negyedévében kerülhet sor attól függően, hogy halad a munka.

A két újdonság a hamarosan kezdődő Computex 2016 helyszínén már megtekinthető lesz, sőt, a gyártó szakemberei a show alkalmával a termékekkel kapcsolatos észrevételeket, illetve javaslatokat is szívesen fogadják majd – ezek mindenképpen befolyásolni fogják a későbbi fejlesztések irányát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward