Össztűz alatt a Call of Duty: Modern Warfare

Az egyik játékmód exkluzivitása miatt. De legalább Captain Price visszatér az új előzetesben!

Össztűz alatt a Call of Duty: Modern Warfare

Az Activision felfedte, hogy a Call of Duty: Modern Warfare egyik játékmódja, egészen pontosan a Spec Ops módon belül található Survival mód egészen 2020. október 1-ig exkluzív lesz PlayStation 4-en. Ebben a generációban folyamatos volt az együttműködés a Call of Duty és a Sony között, így a PS4 jellemzően előbb kapott meg különböző tartalmakat, de ez legfeljebb csak pár hetes eltérést jelentett, 1 éves időszaknak még a közelében sem jártunk eddig.

Mindez annak fényében szomorú, hogy a Call of Duty: Modern Warfare az első olyan játék a sorozatban, ami támogatni fogja a keresztplatformos multiplayert, ráadásul a játékosbázist szétszaggató szezonbérletekkel is leszámoltak a fejlesztők, így minden tartalom mindenki számára elérhető lesz minden platformon, ráadásul egyszerre. Kivéve persze a Survival módot.

Nem csoda, hogy akkora össztűz alá került az Infinity Ward, hogy a Call of Duty: Modern Warfare narratív direktora, Taylor Kurosaki magyarázkodásra kényszerült Twitteren. Mint elmondta, megérti a játékosok érzéseit, azonban a döntés messze a fejük fölött született meg, abba beleszólásuk a fejlesztőknek nem volt. Szerinte egyébként a Survival mód csak egy nagyon kicsi szelete a Spec Ops módnak, és egyébként a teljes játéknak körülbelül az 1%-a, míg a maradék 99% mindenki számára elérhető lesz, ugyanakkor, mindenféle késés vagy exkluzivitás nélkül.

Mostanában elég sokszor kell megvédeniük a fejlesztőknak az éppen aktuális Call of Duty-játékot olyan döntések miatt, melyek nyilvánvalóan a kiadó nyomására születnek meg, és melyek nem igazán szolgálják a játékosbázis érdekeit. A Black Ops 4 esetében rengeteg kritika érte a szegényen szezonbérleteket, a lootboxokat és a már-már offenzív mikrotranzakciós lehetőségeket, melyek még pay-to-win jellegű dolgokat is hordoztak magukban.

Arról jelenleg nincs szó, hogy a Call of Duty: Modern Warfare-ben milyen mikrotranzakciós lehetőségek lesznek (egyáltalán, lesznek-e?), de reméljük, hogy ezúttal nem lesz túlságosan kapzsi az Activision.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap