Összeomlott a tőzsdén a Ubisoft

Miután több játék is átcsúszik a következő üzleti évre.

Összeomlott a tőzsdén a Ubisoft

A Ghost Recon: Breakpoint nem csak kritikailag, de üzletileg sem aratott túl nagy sikert, az eladások messze elmaradnak a kiadó várakozásaitól. Többek között ezért is döntött úgy a Ubisoft, hogy három nagy játékának megjelenését inkább eltolta, így a Watch Dogs Legion, a Gods & Monsters és a Rainbow Six Quarantine is már csak 2020 tavasza után, vagyis a következő üzleti évben jelenhet meg.

Ezzel összhangban a Ubisoft módosította a pénzügyi előrejelzéseit is a mostani üzleti évre: 2,19 milliárd eurós nettó forgalom helyett csak 1,45 milliárdot várnak, a működésből származó bevételt pedig 480 millió euróról 20-50 millióra vágták vissza, ami eléggé brutális. Ezt látva a tőzsdén gyorsan mélyrepülésbe kezdtek a kiadó papírjai, több mint 29%-ot estek a részvények árai, ami így a cég mélypontját jelenti az utóbbi 6 évben. Korábban már két játék is biztos megjelenési dátumot kapott: a Gods & Monters február 6-án, a Watch Dogs Legion pedig március 6-án érkezett volna a boltokba. 

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot meglepően őszintén beszélt a Ghost Recon: Breakpoint kudarcáról: mint elmondta, habár a játék minősége megfelelőnek tűnt a megjelenés előtt, a kritikai visszhang és az első heti értékesítések is kiábrándítóak voltak. Ennek ellenére nem adják fel, és megígérte, hogy megpróbálják rendbe tenni a játékot. Guillemot közölte továbbá, hogy a fentebb említett játékok elcsúsztatása nem csak azt teszi lehetővé, hogy a lehető legjobb állapotban jelenjenek majd meg, hanem már a következő generációs konzolokra is optimalizálni tudják őket.

Szintén a következő üzleti évben jelenik majd meg a kalózos Skull & Bones is, így kifejezetten erős felhozatallal vághat neki a kiadó a jövőnek, főleg ha ezeket tényleg kiadják majd az új konzolokra is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap