Összébb húzzák a nadrágszíjat a CCP-nél

Elbocsátások és irodabezárás az EVE Online fejlesztőjénél. A CCP ezután inkább arra koncentrál, amiben már eleve jó.

Összébb húzzák a nadrágszíjat a CCP-nél

A CCP üzleti jelentéséből kiderült, hogy a cég hamarosan bezárja irodáját San Franciscóban, ezzel párhuzamosan néhány magas beosztású vezető is távozik, többek között David Reid marketinges főnök és Joe Gallo pénzügyi vezető. Hilmar Veigar Pétursson, a CCP igazgatója röviden azzal magyarázta leépítéseket, hogy mindez az összevonások és az üzlet egyszerűsítésével kapcsolatos terveik részét képezi. "Joe Gallo és David Reid nagyszerű munkát végeztek a CCP-nél, és minden jót kívánok nekik a jövőre nézve." - nyilatkozta Pétursson.

David Reid, aki korábban a Trionnál dolgozott 2012-ben csatlakozott a CCP-hez, hogy a PS3-as shooter, a Dust 514 indulásában segédkezzen. A cégnél eltöltött két éve alatt a közösség is megismerte és megszerette, az Eve FanFesten és az Eve Vegason tartott beszédei igen szórakoztatóak voltak. A Dust 514 nem talált jó fogadtatásra a játékosok és a kritikusok körében. Időközben a CCP másik tervezett megjelenése, a World of Darkness vámpíros MMO eltűnt a süllyesztőben, a megbukott Dust 514 utódjának, a Project Legionnek már megvan a célközönsége az EVE-esek körében, az Eve Valkyrie jó reklámot kap a társkiadójától, az Oculus VR-tól, az EVE pedig jól elmarketingeli saját magát, így a cégnek többé nem volt szüksége Reid szolgálataira.

Joe Gallo öt évig dolgozott a CCP-nél pénzügyi vezetőként, pontosan nem tudni, hogy mi volt a feladatköre, de valószínűleg eladás, marketing és PR-téren ügyködött.

A World of Darkness elsüllyedése és a Dust 514 sikertelenségét követően a CCP szlogenje többé már nem az előretörésről szól, helyette inkább arra koncentrálnak, hogy azt csinálják még jobban, amiben már most is jók.

Az EVE Valkyrie remélhetőleg jobban bejön a CCP-nek

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward