Örömhír: kisebbé lehet tenni a Call of Duty: Modern Warfare-t

Az új patch végre lehetőséget ad majd erre.

Örömhír: kisebbé lehet tenni a Call of Duty: Modern Warfare-t

A Call of Duty: Modern Warfare eredetileg 175GB-nyi szabad helyet szeretett volna magának a megjelenésekor, azonban ez az érkező frissítésekkel és tartalmakkal felkúszott 200GB fölé, amikor már elég sokan felszisszentek. Nem kellett azonban sokat várni, és a játék most már akkorára hízott, hogy nem fér rá egy 250GB-os SSD-re.

Persze, ez végülis nem akkora meglepetés, hiszen a Modern Warfare a sorozat többi részéhez hasonlóan tele van tartalommal: az egyjátékos kampány mellett ott van a multiplayer, a Special Ops kooperatív mód, a zombis mód, és persze az élő szolgáltatásként működő Warzone.

Akárhogy is, a dolog kezdett nem annyira viccessé válni, és ezt valószínűleg érezte az Activision is, úgyhogy bejelentették, hogy az 1.28-as patch után már lehet szelektálni, hogy mit szeretnénk feltelepíteni a játékból, a maradékot pedig uninstallálhatjuk.

Ez a lehetőség egyébként a konzolokon a kezdetektől fogva él, és a PC-n is volt hasonló lehetőség, amíg a Call of Duty a Steamen lakott, azonban ez megszűnt, mióta átkerült a Battle.net kliensre. Mindez logikus, hiszen egy idő után valószínűleg az egyjátékos módra már nincs szükség, mint ahogy a multiplayer szekcióból is valószínűleg csak bizonyos komponensekre.

Ez a rendszer a jelenlegi generációs konzolokon egyébként sok játék esetében jól működik, de a következő generációban méginkább rámennek erre a gyártók, alapvetően két okból is:

  • egyrészt, hogy minél hamarabb kezdhessünk el játszani, ne kelljen megvárni, amíg minden letöltődik,
  • és persze azért is, hogy lehetőleg minél több helyet spóroljanak a beépített SSD-n.

Mert ugyan hiába lehet arra számítani, hogy az új generációban az SSD-nek köszönhetően az adatok duplikációja megszűnik, a nagy felbontású 4K-s assetek azért fognak majd helyet foglalni rendesen. De a Microsoft például erre is felkészült, és már közölte a vállalat, hogy az alapvetően 1080p-re / 1440p-re optimalizált Xbox Series S esetében nem kell majd letölteni a 4K-s asseteket, így a kisebb konzolon átlagosan akár 30%-kal is kevesebb helet foglalhat ugyanaz a játék. Ami nem hátrány, tekintve hogy ebbe a gépbe csak 512GB-os belső tárhely kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap