Óriási sávszélességű tenger alatti kábelt fektetnek le

A Microsoft és a Facebook szakemberei a Telefonica közreműködésével 6600 Km hosszú, 160 Tbps-os sávszélességű optikai kábelt fektetnek le.

Óriási sávszélességű tenger alatti kábelt fektetnek le

Egyre több mobil- és egyéb eszköz kapcsolódik az internetre, illetve a különböző streaming szolgáltatásokat is egyre többen használják, hogy a felhő alapú egyéb szolgáltatásokról már ne is beszéljünk. Ez összességében egyre növekvő internetes sávszélesség használatot jelent, amihez fel kell(ene) nőnie az infrastruktúrának is, hogy a megnövekedett igény kiszolgálása minél zökkenőmentesebb lehessen. Az infrastruktúra-fejlesztés egyebek mellett azt is jelenti, hogy szükség van egy új, földrészeket összekötő mélytengeri kábelre, ami segít a sávszélesség-éhség kiszolgálásában.

A Microsoft és a Facebook szakemberei nemrégiben egyesítették erőiket (=pénzüket) és bele is vágtak egy új projektbe, amelynek lényege, hogy új mélytengeri optikai kábelt fektetnek le Észak-Amerika és Nyugat-Európa összekapcsolásához. A projekt a MAREA nevet viseli, eredményeként pedig minőségi internetkapcsolat áll majd rendelkezésre az Atlanti óceán mindkét felén. A munkában a feleket a Telefonica legújabb, telekommunikációs infrastruktúrával foglalkozó részlege, a Telxius segíti majd.

Galéria megnyitása

A MAREA projekt meglehetősen érdekesnek hangzik, hisz eredményeként az eddigi legnagyobb adatátviteli sávszélességet kínáló mélytengeri kapcsolat jöhet létre. A kábelköteg első körben 160 Tbps-os adatátviteli sávszélességet nyújthat. A 6600 Km hosszú kábel Észak-Virginiából a Spanyolországi Bilbaóig húzódik, innen pedig európai, afrikai, közép-keleti és ázsiai hálózati központokhoz viszik tovább kapcsolatot. Az óriási adatátviteli sávszélesség mellett további nagy előny, hogy ez a kábel délebbre van, mint a többi, hasonló funkciót betöltő kábel, így kiváló „biztonsági tartalék” lehet, ha a többi kábel valamiért megsérülne, ezáltal még rugalmasabb, még megbízhatóbb lehet a kiszolgálás.

A Telefonica bevonásával a Microsoft és a Facebook a szolgáltató több éves tapasztalatára támaszkodhat, amely a tengere alatti kábelek lefektetésére is kiterjed. A Telefonica később üzemeltetőként is benne marad a rendszerben, sőt, a különböző ügyfelek számára még hálózati sávszélességet is értékesíteni fog.

A munkálatok előkészítése már megkezdődött, a kábelek lefektetése pedig várhatóan idén augusztusban kezdődik, jövő októberre pedig el is készülhetnek a feladattal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap