Óriási monitor a Philipstől, amin USB-C port és felugró webkamera is van

A 499P9H modell alapját egy 5K-s Samsung VA panel adja, ami 49 hüvelykes képátlóval és 32:9-es képaránnyal rendelkezik.

Óriási monitor a Philipstől, amin USB-C port és felugró webkamera is van

A Philips tavaly már bemutatott egy különleges 49 hüvelykes monitort, ami a Samsung saját paneljét használta és nem sokkal a Samsung saját megoldása után érkezett. Most hasonló eseményre került sor, ugyanis ismét elkészült egy 49 hüvelykes monitor, ami szintén 32:9 képaránnyal rendelkezik, ám a tavalyi modellnél nagyobb, 5K-s felbontást alkalmaz.

A 499P9H típusjelzéssel ellátott monitor alapját egy 5120 x 1440 pixeles natív felbontású VA panel adja, ami ráadásul ívelt, hajlításának mértéke a szokásos 1800R értéket képviseli. A hatalmas felbontásnak és a nagy képátlónak köszönhetően ez amonitor egymagában képes kiváltani két darab 27 hüvelykes WQHD kijelzőt, ami sok esetben jöhet jól. A panel a korábbi pletykák alapján 120 Hz-es maximális képfrissítési rátával rendelkezik, de ez az üzleti monitor jó eséllyel csak 60 Hz-es képfrissítési rátát használhat, később érkező gamer társainál azonban már FreeSync támogatás is elérhető lehet.

A tipikus kontrasztarány nem derült ki, de mivel ismét VA panelről van szó, jó eséllyel most is 5000:1 értékre számíthatunk, mint a korábbi 492P8-as modellnél. A maximális fényerősség értékét szintén homály fedi, csak úgy, ahogy a panel válaszidejét is. A betekintési szögek biztosan 178 fokosak lesznek.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek között két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik, extraként azonban USB-C portot is kapunk, ami nem csak videó jelek átvitelére és a noteszgép akkumulátorának töltésére használható, de dokkoló funkciót is biztosít. Utóbbinak köszönhetően két USB 3.0-s Type-A csatlakozó és egy Gigabites Ethernet port is jelen van a terméken. A kép a képben (PiP), illetve a kép a kép mellett (PbP) funkció egyaránt támogatott, így egyszerre több eszköz képét is megjeleníthetjük. Beépített hangszórók nincsenek, viszont egy 3,5 milliméteres audió kimenet és egy ugyanilyen audió bemenet rendelkezésre áll.

Hasznos extra, hogy a monitor tetején helyet kapott egy beépített webkamera, ami szükség esetén felpattan, használaton kívül azonban a házban lapul, így nincs mód észrevétlen távoli kukkolásra. A webkamerához Windows Hello támogatás is jár, így arcfelismerős felhasználó-azonosításra is mód nyílik.

A Philips 499P9H valamikor 2019 folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ugyanis az alapját képező 49 hüvelykes 5K-s Samsung VA panel sorozatgyártása még csak most indulhat el. Mivel a termék csak hónapok múlva érkezik, így várható ajánlott végfelhasználói árát még nem hozták nyilvánosságra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap