Óriási jogi káosz alakult az Activision Blizzard vs. Kalifornia ügyben

Akár odáig is vezethet, hogy az állam pereskedését érvényteleníti a bíróság.

Óriási jogi káosz alakult az Activision Blizzard vs. Kalifornia ügyben

Valószínűleg már mindenki tisztában van vele, hogy az Activision Blizzard egy ideje nincs túl jó helyzetben, ugyanis mindenféle per indult a cég ellen a káros munkahelyi kultúra, a szexuális zaklatás és a diszkrimináció miatt.

Ami most számunkra lényeges, hogy az eredeti vizsgálatot és pert Kalifornia állam ezzel foglalkozó bizottsága, a Department for Employment and Housing (a továbbiakban DFEH) indította. Ez tehát egy állami intézmény. Menet közben azonban vizsgálatot és pert indított egy másik bizottság, az Equal Employment Opportunity Commission (a továbbiakban EEOC) is. Ez a szövetségi kormány intézménye.

Na, most az történt, hogy az EEOC és az Activision Blizzard megegyezett, hogy peren kívül lezárják a történetet egy 18 millió dolláros kártérítés fejében. Ez viszont nagyon nem tetszik a DFEH-nak, ami benyújtott egy keresetet a bíróságon ennek megakadályozására. Ha ugyanis a kiadó és az EEOC megállapodna, az azt jelentené, hogy a megállapodással kapcsolatos dokumentumokat, bizonyítékokat titkosítanák, vagy az Activision Blizzard megsemmisíthetné, ez pedig teljesen aláásná a DFEH saját perét a kiadó ellen.

A történet azonban itt válik igazán érdekessé.

Az EEOC ugyanis azzal vágott vissza, hogy a DFEH perét az Activision Blizzard ellen két olyan ügyvéd indította, akik korábban az EEOC-nál dolgoztak, és már ott is az Activision Blizzard kapcsán vizsgálódtak. Ez pedig összeférhetetlenséget eredményez, és több ponton megsérti Kaliforna állam törvényeit.

Az EEOC azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a DFEH valószínűleg maga is rájött erre a problémára, így a két korábbi ügyvédet lecserélték két újra, azonban az EEOC szerint a DFEH a cserét követő pár órán belül adta be a keresetet a bíróságon, amivel az EEOC és az Activision Blizzard közti megállapodást próbálják megvétózni, így tehát egyértelmű, hogy ezt a keresetet még a két előző ügyvéd készítette.

Megkérdezett ügyvédek és szakértők szerint ennek nagyon komoly hatása lehet az egész pereskedésre. A DFEH ügye kétségtelenül nagyon meggyengült az EEOC ellen, de még az Activision Blizzard ellen is, ráadásul a kiadó egy új fegyvert kapott a védekezéshez.

Érdemes megjegyezni, hogy habár az EEOC vizsgálatáról csak egy hónappal ezelőtt hallottunk először, valójában már a DFEH előtt elkezdtek kutakodni az Activision Blizzardnál. Egészen konkrétan a jelenlegi információk alapján már 2018 szeptembere előtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap