Óriási az érdeklődés a rendkívül jól felszerelhető magyar fejlesztésű „okosasztal” iránt

A magasságállítás mellett rengeteg extrával lehet felvértezni a terméket: például zárható fiókkal, hangulatvilágítással, vezeték nélküli töltővel, légfrissítővel, CO szenzorral és Bluetooth alapú hangszórószettel is.

Óriási az érdeklődés a rendkívül jól felszerelhető magyar fejlesztésű „okosasztal” iránt

Az irodai munkavégzés során rengeteget ül az ember, ami nem feltétlenül tesz jót az egészségnek, hiszen testrészeinket ritkán mozgatjuk át úgy igazán, így pedig a keringés sem lesz optimális, ami számos probléma forrása lehet. Éppen ezért érdemes bizonyos időközönként felállni az asztaltól és mozogni egy keveset, de akár az is jó ötlet lehet, ha állítható magasságú asztalt készítünk vagy vásárolunk, hiszen ezzel váltogathatjuk az ülő és az álló pozíciót a munka során, ami nagy előny. Persze szünetet tartani és mozogni így is szükséges.

Galéria megnyitása
Smart One

Egy magyar fejlesztő, Dr. Marczali Tamás pont a fentiek miatt gondolta úgy 2018 januárjában, hogy készít egy innovatív „okosasztalt”, amelynek nem csak a magassága állítható, hanem számos egyéb extrát is kínál, így új szintre emelhető az irodai munkavégzés, illetve akár a home office is.

Az AiT Desks termékpalettájára két asztal is felkerült, amelyek egyelőre közösségi finanszírozás keretében próbálnak sikereket elérni – a jelek szerint óriási érdeklődés követi őket, ugyanis a 10 000 dolláros célösszeget már bőven sikerült felülmúlni, hiszen hírünk írásakor éppen 110 000 dolláron áll a gyűjtés.

Galéria megnyitása
Smart One

A startup jelenleg kétféle asztalt kínál, az egyik a Smart One, a másik a Phantom 1 nevet viseli. Előbbi 1,2 és 1,5 négyzetméteres asztallappal érhető el, míg a Phantom 1 már 1,6 és 2 négyzetméteres asztallapot kaphat, modelltől függően. Mindegyik asztallap 150 kilogrammos terhelést visel el, dizájn terén pedig többféle opció is rendelkezésre áll mind az asztallap, mind pedig a váz esetében.

Galéria megnyitása
Phantom1

Az okosasztalok két darab hidraulikusan mozgatható lábat kaptak, amelyeknek köszönhetően állítható a magasságuk: ülő módban 680 milliméteres, míg álló módban 1295 mm-es maximális magasság érhető el, a kívánt értéket pedig különálló okostelefonos app segítségével lehet beállítani.

Galéria megnyitása
Smart One – Bőven van választék színek és asztallapok terén

Az új asztalok különböző felszereltséggel érhetőek el: rendelkezhetnek szénmonoxid érzékelővel, appon keresztül zárható fiókkal, vezeték nélküli akkumulátortöltést segítő modullal, hangulatvilágítással, prémium Bluetooth hangszórókkal, illoolajokkal működő légfrissítővel, illetve kényelmes lábtámasszal is, sőt, az asztal akár PC tartót is kaphat, így a gépházat kényelmesen elrejthetjük. A kábelek elrendezését beépített kábelmenedzsment-rendszer segíti.

Galéria megnyitása
Smart One

Az app és a CO érzékelő jóvoltából mindig tudhatjuk, mikor jött el az ideje a szellőztetésnek és a levegőzésnek, de az app fitnesz és egészség modullal is rendelkezik, azaz szól, ha eleget ültünk és ideje álló módra váltani, vagy éppen mozogni. A mozgáshoz természetesen tippeket is ad, így teljes értékű rendszerről van szó. Maga az alkalmazás természetesen iOS-re és Androidra egyaránt elérhető.

Galéria megnyitása
Phantom1

Az alap funkciókkal rendelkező Smart One asztal most csak 449 dollárba kerül 849 dollár helyett és a 100 termékből még rendelkezésre áll 69. Ez a modell a magasságállítás mellett vezeték nélküli töltőt és beépített kábelmenedzsmentet kínál. A normál Smart One mellé a fentiek mellett már jár a dedikált app, a CO szenzor, a zárható fiók, illetve a fitnesz és egészség modul is, így ez most 1488 dollár helyett már 789 dollárért elérhető, ha támogatjuk a projektet. Ebből az asztalból 2 fogyott el a 100-as ajánlatból.

A Smart One Full Pack, amihez már lábtámasz, PC tartó, légfrissítő, hangulatvilágítás és Bluetooth alapú hangszórószett is tartozik, jelenleg 1788 dollár helyett már 988 dollárért is elérhető – a 100 példányból 17 még elérhető.

Galéria megnyitása
Smart One

A csúcsmodell, vagyis a Phantom1 már alapból tartalmazza az összes extrát, valamint asztallapja is más kialakítással rendelkezik és nagyobb is. Ez a verzió 2069 dollár helyett most „csak” 1099 dollárba kerül és az 50 termékből 20 már el is kelt.

A startup jelenleg csak működő demó asztallal rendelkezik, de a gyűjtés végén a végleges asztalok gyártása is megkezdődik, amelyek szállítását 2020 augusztusában kezdik meg. Aki szeretné támogatni a projektet, vagy csak szeretné megtekinteni a gyűjtés IndieGoGo lapját, látogasson el ide.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap