Optikai USB 3.0-s kábelek a Corning műhelyéből

A Corning megoldásával a rézalapú kábeleknél tízszer hosszabb USB 3.0-s kábelek is készülhetnek, ami sok esetben jelenthet előnyt.

Optikai USB 3.0-s kábelek a Corning műhelyéből

A Corning érdekes USB 3.0-s kábeleket mutatott be, amelyek legnagyobb különlegessége, hogy csatlakozóik között nem rézalapú kábelek teremtenek kapcsolatot, hanem üvegszál alapú optikai kábel.

A speciális kábel alkalmazásának köszönhetően a rézalapú kábelekhez képest jóval hosszabb távolságok áthidalására van mód. A rézalapú USB 3.0-s kábelek rendszerint nem hosszabbak 3 méternél, a Corning optikai USB 3.0-s kábeleivel azonban akár 30 méteres távolság is áthidalható.

A kábelből első körben csak egy tízméteres példány érkezett 110 dolláros áron, de a 15 és 30 méteres változatok is rövidesen a boltok polcaira kerülhetnek – valamikor az idei év folyamán. A mostantól kereskedelmi forgalomban is megvásárolható optikai USB 3.0-s kábelek 5 Gbps-os adatátviteli sávszélességet biztosítanak, rézalapú USB 3.0-s társaiknál azonban 80 százalékkal könnyebbek és 50 százalékkal vékonyabbak, így szállításuk is könnyebben, kényelmesebben megoldható.

Az újdonságok jól viselik a hajlítást, az összenyomást és összegubancolt állapotban is zavartalanul továbbítják az adatokat.

A Corning megoldása digitális fényképezőgépekhez, videokamerákhoz, külső adattárolókhoz, értékesítő terminálokhoz, nyomtatókhoz, iskolai okostáblákhoz, illetve iparban és egészségügyben használatos távoli konzolokhoz is tökéletesen alkalmazható (ahol csak az adatforgalom kell menjen a kábelen, a tápellátás az optikai kábel miatt nem megoldott).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward