OnePlus: Az eddigieknél drágább lesz az új generáció

A OnePlus első embere több érdekes információt is elárult a megjelenés előtt álló okostelefonokkal kapcsolatban.

OnePlus: Az eddigieknél drágább lesz az új generáció

A felsőkategóriás okostelefonok között a OnePlus kifejezetten nagy népszerűségnek örvend, miután sikeresen építette fel a vállalat a „flagship killer” imidzset. És már csak hetek kérdése, hogy bemutatkozotton a OnePlus 8, melynek kapcsán a CNET újságírójának több dolgot is elárult Pete Lau a napokban.

A OnePlus márka vezérigazgatója és egyben társalapítója viszonylag kevés információt hintett el, de annál fontosabb dolgokról beszélt. A vállalat tavaly a OnePlus 7T sorozaton belül már csak egy limitált modellt készített 5G támogatással (OnePlus 7T Pro 5G McLaren Edition), akkor a vállalat azt mondta, hogy inkább más, jövőbeli termékeknek a tervezésére fókuszál az 5G tekintetében. És most megtudhattuk, hogy a OnePlus 8 ennek megfelelően nem is lesz egyéb változatban elérhető, csak 5G modemmel. Még a Samsung is csak a Galaxy S20 Ultránál húzta azt meg, hogy kizárólag 5G-s modellt biztosít, szóval ez egy elég merész lépés.

Pete Lau egyébként azt nem erősítette meg, hogy a következő generáció a OnePlus 8 nevet fogja viselni, de igazából ezt mindenki biztosra veszi a korábbi évek jól bevált névadási sémájából kiindulva. Azt viszont már elárulta a szakember, hogy sajnos számítani kell az árak emelkedésére.

Galéria megnyitása

Az új technológiák bevezetésének elkerülhetetlenül meg lesz az ára Pete Lau szerint. Kiemelte a vállalat első embere, hogy a OnePlus továbbra is arra fog törekedni, hogy a lehető legjobb technológiai megoldásokat nyújtsa, és nem fog azért áldozatokat hozni a költségeket alacsonyan tartsa. Viszont még mindig elkötelezett abban, hogy az ár-érték arányt tekintve maradandót alkosson, szóval a lehető legjobb áron próbálja majd a lehető legjobb terméket nyújtani, mint eddig is.

Az 5G-s mobiloknak a több komponens és a bonyolultabb felépítés miatt mindig lesz felára a 4G LTE-s eszközökhöz képest, csak az a kérdés, hogy mekkora lesz ez a felár. A OnePlus megpróbálja majd az 5G technológiát elfogadhatóbb áron biztosítani a konkurenseknél. De benne van a pakliban, hogy ebben az évben először eléri majd az 1000 dolláros árat a OnePlus.

A CNET-nek elmondta a OnePlus vezérigazgatója, hogy nagy hangsúlyt helyeznek majd arra, hogy a szolgáltatók kínálatának szerves részét képezzék az újdonságok, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy az 5G technológia fokozatos terjedése gyorsuljon. Külön kiemelte a T-Mobile szerepét az 5G mellett a OnePlus, ami nem csoda, azt figyelembe véve, hogy a T-Mobile már évek óta stabil partnere a OnePlusnak.

A OnePlus elhivatottabb az 5G mellett, mint ahogy azt eddig mutatta. Pete Lau rávilágított arra, hogy már néhány éve dolgozott a technológia felhasználásán a vállalat, és most kívánja az eddigi tapasztalatokat kamatoztatni. Hosszú távú célokban gondolkodik a OnePlus, és egyértelműen az 5G támogatást látja a megfelelő iránynak a jövőbe.

Galéria megnyitása

Ezt is megtudhattuk még Pete Lau CNET-nek adott interjújából, hogy a OnePlus legalább kettő modellt fog az új generációból is kiadni. Lesz tehát utódja a OnePlut 7T-nel, valamint a OnePlus 7T Prónak is. Arra viszont nem tért ki a szakember, hogy tényleg érkezhet-e olcsóbb konfiguráció is a felsőkategóriába. A pletykák szerint ugyanis születhet egy OnePlus 8 „Lite”, ami már csak 4G LTE-vel szolgál majd, de megfizethetőbb áron a OnePlus 8 és 8 Pro párosnál.

A OnePlus számára idén komoly fejtörést okozhat majd a Xiaomi, aki minden eddiginél jobb Mi szériát leplezett le a csúcson, és bár az árak ott is emelkedtek, a minőség ugrásszerűen nőtt. A Mi 10 sorozat tagjai elképesztően jól sikerültek, minden bizonnyal azért is dolgozott a Xiaomi annyit a minőség emelésén, hogy komolyabb riválisává váljon a OnePlusnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap