HP Omen X Transceptor gamer laptop hátizsák - minden belefér

A hatalmas méretű laptop hátizsákot rengeteg tágas zsebbel és hatalmas rekeszekkel látták el, melyekben bőven jut hely minden perifériánknak.

HP Omen X Transceptor gamer laptop hátizsák - minden belefér

Ígérjük ez az utolsó Omen kiegészítő egy időre, de úgy gondoltuk, hogy érdemes megemlékezni róla, ha már ebben kaptuk a többit. Bizony, minden mást, ugyanis óriási. Amikor először megláttuk ezt a táskát, rögtön éhesek lettünk, ugyanis egy pizzafutár képét idézte fel bennünk, aki ebben viszi a hátán a hatalmas méretű sajtos, sonkás finomságokat.

A komoly külsejű hátizsák teljes egészében műanyagokból készült (külseje 60% PVC, 40% poliészter, belseje 100% poliészter), vízálló és könnyen tisztítható. Nemcsak hatalmas 540 x 350 x 220 mm, tömege 2,39 kg), hanem igen masszív is. Kívül-belül számos rejtett fakk, rekesz és zseb található benne, tipikusan az a fajta táska, amin akár több heti, hónapnyi használat után is újabb titkos részeket fedezhetünk fel. Reméljük a teszt során sikerült mindet megtalálnunk.

Galéria megnyitása

Örömmel láttuk, hogy a táska tervezői nemcsak a felosztásánál figyeltek oda a részletekre. A külső cipzárak fogóinál például olyan megoldást alkalmaztak, ami tartóssá teszi őket: a húzás közben könnyen letörő műanyag alkatrész helyett erős madzagban végződnek, melynek végét a kényelem kedvért gumi borítja, aminek formája segíti, hogy ujjunk könnyen beletaláljon a hurokba. Akkor sincs gond, ha a fogót javítani kell, a kocsin lévő luk elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen ki tudjuk cserélni, ha elszakadt, vagy megsérült.

A táska háta lapos, jól párnázott, a párnák között középen lévő széles sáv gondoskodik róla, hogy ne nyomja a gerincünket, és a párnák között is kisebb csatornákat találhatunk, melyeknek köszönhetően a hátrész jobban szellőzik. A hátrészen keresztben futó széles pánt arra szolgál, hogy az egész zsákot biztonságosan és stabilan rögzíteni tudjuk egy gurulós bőrönd húzókarjára. A vállhevederek szélesek, erősek, belső felük mesh anyaggal párnázott. A stabilitásról külön mellheveder gondoskodik. (Természetesen mindegyik heveder mérete állítható).

Galéria megnyitása

Szerintünk ez a hátizsák mindennapos használatra túl nagy, hosszabb utazásokhoz viszont már tökéletes a mérete. Az amerikai TSA (Transportation Security Administration) által jóváhagyott termék, tehát látszik, hogy kifejezetten erre célra tervezték. Bármennyire is próbálnak menőnek látszani az alábbi reklámfilm szereplői, akik úgy tesznek, mintha minden nap ezzel a batárral nyomatnák casualban, ne higgyetek nekik.

A hátizsák belsejének kialakítása, felosztása is arra utal, hogy hosszabb utakra tervezték. A hátunknál lévő rekeszbe befér egy laptop és egy táblagép, kábelestül, mindenestül, egy hatalmas rekeszbe rakhatjuk a billentyűzetünket, külön rész lett kialakítva a headsetnek, az egérnek és egyéb perifériáknak, jut hely a mobilnak, tartalék akksiknak, töltőknek, és még minden kütyünknek, amit el tudunk képzelni. Ha ezt a sok cuccot mind belepakoltuk, a központi, nagy méretű rész akkor is üresen fog tátongani (ez a rész akkora, hogy 6db 1,75 literes üdítős üveg elfér benne). Nem azt mondjuk, hogy rövidebb utakra nem használható a hátizsák, inkább úgy mondanánk, hogy nem használható ki jól. Ha nem pakoljuk tele, a mérete akkor is hatalmas marad, ami kisebb utak esetén nem feltétlenül praktikus (rugalmas zsinórokkal karcsúsíthatjuk ugyan, de a fő probléma, hogy főként a szélessége nagy).

Vegyük sorra a rekeszeket, és nézzük meg, hogy a gyakorlatban is olyan praktikusak-e, mint amilyennek elsőre látszanak!

A hátunk felé néző, legvédettebb részben kapott helyet a laptop tartó fakk. Ez a hely rendkívül jól ki lett párnázva, brutálisan erős, 3 cm vastag réteg védi gépünket a hátunk irányából, amelynek még a dizájnja is jól néz ki (a párnáknak, nem a hátunknak). A laptopot a felül nyitott fakkba csúsztathatjuk be, amelyet a szokásos tépőzáras, pántos megoldással tudunk lezárni. A fakk igen nagy méretű, a legnagyobb laptop, ami belefér 17,3"-es. A laptop, amit beleraktunk ennél kisebb volt (15,4"-es), nem töltötte ki a teljes magasságot és két oldalt két szál kolbász még simán elfért volna mellette.

A fakk belső felének borítása rendkívül finom, puha plüssre emlékeztető anyagból készült, ami védi, és nem karcolja össze laptopunk tetejét. Ez a tároló rész két cipzárral nyitható, melyeket oldalt egészen a táska aljáig le tudunk húzni, így a laptopot tartó fakk teljes egészében lenyitható, hogy kényelmesen hozzáférhessünk mindenhez.

Galéria megnyitása

A rekesz laptoptárolóval ellentétes falán egy nagyobb, és egy kisebb, cipzárral zárható részt találunk, ezekben bőven jut hely a laptop töltőjének és egyéb kábeleinek. A táska sokszor ad tippeket is azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk egy-egy rekeszbe, ezen a részen pl. a kisebb zsebet az USB-kábeleknek ajánlja, amit belül egy kis piros ábrával jelez.

Ebben a részben van még pár olyan hely, ahová igazolványok, kártyák és egyéb, kis méretű lapos dolgok férnek, illetve két hosszúkás rész, amibe tollat, ceruzát vagy hasonló méretű dolgokat rakhatunk (evőpálcika pl. nem fér bele, mert túl hosszú, de vékony nyelű csavarhúzó már igen). A laptop mellé, a rekeszbe, vagy azon kívül simán elfér még egy táblagép is, rengeteg a hely, nem nyomódik össze semmi.

Ha teleraktunk minden fakkot, ebben a rekeszben bónuszként akkor is elfér még egy átlagos méretű billentyűzet, de ehhez kissé keresztbe kell fordítanunk. Ez amúgy csak hab a tortán, mert hivatalosan nem ez a klaviatúra kijelölt helye, erre ugyanis egy hatalmas méretű, külön kialakított zsebet hoztak létre, amelyhez kívülről, oldalról férhetünk hozzá. Ezt a rekeszt kicsit nehéz lenne észrevenni, ezért okos megoldásként piros cipzárt raktak rá. Rengeteg hely van benne, röhögve elfért az extra makró gombokkal felszerelt nagyméretű mechanikus Omen Sequencer billentyűzet is, amely tesztünkben korábban szerepelt, sőt mellé még be tudtunk rakni egy sima, mezei teljes méretű klaviatúrát is. Ez a rekesz megfelelően nagy a beépített kéztámasszal rendelkező billentyűzeteknek is. Azt kell csak számításba vennünk, hogyha telepakoljuk, akkor az levesz némi helyet a fő rekeszből.

Galéria megnyitása

A fő rekesz mérete kívülről nézve kissé csalóka, ugyanis nem ér le teljesen a hátizsák aljáig. Ennek magyarázata, hogy az alsó részt a táska eleje felől nyíló, formázott fedelű periféria tartó fakk tölti ki trükkösen. A fő rekesz nagy, és nincs különösebben megformázva, így rugalmas abból a szempontból, hogy mit tehetünk bele. A hátlap ad neki némi stabilitást, de alapvetően formálható és zsákszerű. Felső részén középen erős mágnesekkel záródik, melyek csak a középső harmadát fogják össze. Amíg nem hajtjuk le a táska tetejét, addig a középen mágnesekkel összefogott résztől jobbra és balra lévő réseken még simán belenyúlhatunk a belsejébe.

A rolltop (tekerhető, lehajtható) tetőmegoldás lehetővé teszi, hogy kicsit játsszunk a középső rekesz méretével, annak függvényében, hogy mennyire pakoltuk tele. Ha alig van benne valami, hosszabban is letekerhetjük, ha jól teleraktuk, akkor kisebbre vesszük lehajtáskor a tetőt. Az egész műanyag csatos, mágneses megoldással záródik, az alsó csat pántjának hossza állítható. A tekerős lezárás praktikus, az egyetlen probléma vele, hogy a felső rész a használat során jobban gyűrődhet, kophat, mint a hagyományos fedélmegoldásoknál. Puha, vagy rugalmas anyagoknál (pl. textil, bőr) ez nem probléma, de a táska anyaga ezeknél merevebb, sűrűn szövött PVC. Az oldalfalak legfelső részén találtunk pár pontot, amin már látszottak ennek a jelei.

A fő tároló rész belsejében, a külső részen, legalul kétcipzáras zsebet találunk, amely hálós anyagból készült. Ide tehetjük azokat a kisebb-nagyobb dolgokat, amiket nem szeretnénk, ha vándorútra indulnának a nagy térben, vagy szeretnénk gyorsan megtalálni őket. A zseb mérete kb. 26 x 15 cm, vastagsága 2-3 cm. Simán elfér benne egy vastagabb regény, vagy egy nagyobb pénztárca és egy szemüvegtok, meg még pár apróság. A telefonunkat, vagy kisebb méretű zenelejátszónkat is betehetjük ide, a kábeleket kivezetésére van lehetőségünk a táska oldalán lévő egyik rejtett zseben keresztül. Ha ruhákban gondolkodunk, akkor az apróbb dolgok valók ide (zokni, fehérnemű stb). A zsebtől balra, szintén alul egy 9 centis lógó pánt van, végén karabinerrel, amelyre pl. kulcsokat rögzíthetünk. Ehhez a két belső rekeszhez a táska fedelének felnyitása nélkül is hozzáférhetünk az oldalt található cipzár segítségével. Ez a cipzár 39 cm hosszú, majdnem elér a táska tetejéig. Ha a zsebben akarunk matatni, vagy a kulcsokat szeretnénk kivenni, akkor elég egy kicsit felhúzni, de ha akarjuk, teljesen kinyithatjuk, és hozzáférhetünk a nagy belső rekesz teljes tartalmához is. Bizonyos szempontból praktikusnak tartjuk ezt a megoldást, mert nem kell vacakolni a csattal és a fedéllel, ha gyorsan ki akarunk venni valamit, de biztonsági szempontokat nézve már nem biztos, hogy annyira jó ez az ötlet. Mi legalábbis szeretjük úgy érezni, hogyha lezártunk valamit, az le van zárva.

Galéria megnyitása

Az elölről hozzáférhető, kemény fedelű alsó rekesz kifejezetten a perifériáknak készült. Belül nagy, hálós zsebet találunk, amelybe headsetünket vagy fejhallgatónkat tehetjük. Egészen nagy méretű darabok is röhögve elférnek benne. Bár ezt a részt nem lehet külön cipzárral becsukni, nem kell attól tartanunk, hogy kipotyog belőle a tartalma.

Ezzel a rekesszel szemben cipzáras zsebet találunk, amelyre útmutatóként egy egér jelét rakták. Úgy vettük észre, hogy sokkal helytakarékosabb, ha az egeret inkább a füleshez tesszük, és becsukni is könnyebb ezt a rekeszt így. Az egeret tartó zseb már egyébként is azon a részen van, ami tulajdonképp a táska alja, és bár kemény fedél választja el a külvilágtól, nem mernénk rá mérget venni, hogy rágcsálónknak nem esik bántódása, ha a táskát valaki keményebben rakja le, vagy ledobja a padlóra (de dulván). Mi ebbe a rekeszbe raknánk a törülközőt, mert egyrészt fontos, hogy mindig legyen az embernél, és így könnyen elérhető, másrészt puha, és alulról extra védelemként ad még egy kis párnázást.

A táska fakkjai közül egyedül ezzel a perifériatartóval nem voltunk teljesen elégedettek. Egyrészt az egérnek szánt hely miatt, másrészt mert szerintünk feleslegesen sok helyet vesz el a fő tároló részből. A központi rész így is hatalmas, de hosszabb tárgyakat így már nem tudunk belerakni (pl. ha a dobozával együtt szeretnénk szállítani egy billentyűzetet, az már nem férne be). Mi ezt a rekeszt inkább kihagytuk volna, és a headset elhelyezését a fő fakkon belül oldanánk meg.

Galéria megnyitása

Kívül, a periféria tároló felett két zseb található. Ezek oldalról nyílnak cipzáras megoldással, és egymás felett helyezkednek el, tehát ha az egyikbe jól belepakolunk, akkor a másikban már kevesebb hely marad. Mindkét zseb kb. 14 x 26 centis. Az egyiken RFID felirat jelzi, hogy ide nyugodt szívvel berakhatjuk azokat a tárgyainkat, amiket szeretnénk megvédeni a rádiófrekvenciás azonosítással működő technológiákkal visszaélő tolvajoktól. A másik zseb összeköttetésben van a fő tároló rekesz belső zsebével, külön kivezető nyílás van rajta, amelyen keresztül kihozhatjuk a zenehallgatáshoz, vagy telefonáláshoz szükséges kábeleket, fülhallgatót stb.

A hátizsákon két oldalt két hatalmas üdítőtartó zsebet találunk, amelyekbe befér az 1,75 literes üdítős palack is, még akkor is, ha feszülésig telepakoltuk a zsákot. Kisebb üveget is rakhatunk bele, nem fog lötyögni, mert a zsebek elég mélyek, és biztosan megtartják. Fél literes üvegből kettő is elfér egymás mellé egy zsebben.

Amikor már azt hittük, mindent megtaláltunk, és nem érhetnek meglepetések, újabb zsebre bukkantunk. Ha a hátoldala felől nézzük a táskát, akkor ez a jobb oldalon helyezkedik el, az üdítőtartó rekesz mögött megbújva. A bejáratnál a cipzár 15 cm hosszú, a zseb 18 cm mély, de befelé haladva szűkül egy kicsit. Egy 330-as dobozos sör és még pár csoki kényelmesen beleférnek.Mondjuk pont ezeket nem raknánk ide, mert nagyon alul van ez a rész, és ezért nem túl biztonságos, csak a méretek végett. Az alábbi képen látható, hogy a 12,5 x 16 cm-es ebook olvasónknak pont jó volt ez a hely.

Galéria megnyitása

Összefoglaló

A hátizsák anyagaival, minőségével elégedettek voltunk, egyedül a praktikus, de az anyagot jobban igénybe vevő rolltop fedélmegoldás helyett választottunk volna mást. Nagyon tetszett, hogy mindennek jutott hely a rengeteg okosan kialakított kisebb-nagyobb rekeszben, zsebben, és elrendezésükkel is elégedettek voltunk. Az előre kialakított helyeket kifejezetten bőven mérték, a laptop rekeszbe simán elfért még a táblagépünk, a billentyűzetnek kialakított hely pedig két nagy méretű klaviatúrát is kényelmesen benyelt. Az is tetszett, hogy a jól elhatárolható, kemény falú rekeszek úgy lettek kialakítva, hogy telepakolva se vegyék el a helyet a velük szomszédos tárolórészektől. Hétköznapi használatra túl nagynak tartjuk a hátizsákot, inkább rövidebb-hosszabb utazáshoz ajánljuk (persze lehetséges, hogy van, akinek napi szinten is szüksége van ennyi helyre). Az biztos, hogy rendezetten, biztonságosan szállíthatjuk benne értékes arzenálunk minden darabját, bárhol is járunk.

Ha valakinek ilyen táskája van, és talál még rajta olyan zsebet, amit a cikkben nem említettünk, feltétlenül írjon. ;)

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap