Olyan mobillal állt elő a Xiaomi, amihez hasonlót még nem láttunk

A Mi Mix Alpha „felülete” 180%-ban kijelző, 108 MPixeles a kamerája, és más paramétereiben is lehengerlő.

Olyan mobillal állt elő a Xiaomi, amihez hasonlót még nem láttunk

A Xiaomi a Mi Mix szérián belül már több különleges megoldással is előrukkolt, és az Alpha egy igazán innovatív megoldás lett több szempontból is. Persze nem változtatja meg az okostelefonok szerepét a felhasználók életében, de olyan megoldásokat használ, amiket korábban mobilban még nem láttunk.

Galéria megnyitása

Egy hajtogatható megjelenítőt kapott a Mi Mix Alpha, viszont a készülék házába ez fixen lett beépítve, a tervezők szinte az egész okostelefont belecsomagolták. A vállalat arról beszélt, hogy 180,6 százalékos a megjelenő felülete az előlaphoz képest, ami nyilván meglehetősen érdekesen hangzik. De a lényeg az, hogy a készül szinte teljes egészében megjelenítő, még ha alul és felül van is némi kávája. Egészen biztos, hogy AMOLED panelről van szó, de ennek más paramétereit nem lehet még ismerni.

Az érdekes dizájn több különleges megoldást is magával hoz. A keret nyomásérzékeny, és így lehet állítani a hangerőt, a virtuális gombnyomásokról pedig lineáris rezgőmotor fog visszajelzéssel szolgálni. Az értesítések megjelenhetnek majd pusztán a kereten végig futva, nem kell majd az egész kijelzőt bekapcsolni ezeknek a megtekintéséhez, és az óra is leolvasható majd innen.

Galéria megnyitása

Nincs hangszóró sem a Mi Mix Alphában, a kijelzőnek a rezgésével fog hangot generálni, még a beszédhangszóró szerepét is a panel tölti be. A közelségérzékelő ultrahangos, ennek sem kellett helyet biztosítani a burkolaton. Arról pedig egy fejlett érintésérzékelő rendszer fog gondoskodni, hogy ne legyenek téves érintések.

A mobil mindig tisztában lesz azzal, hogy mely területeknek kell éppen érintésérzékelésre késznek lennie, és csak a megfelelő helyeken lesz aktív ez a réteg, mindenhol máshol letiltja az érzékelést az eszköz.

Galéria megnyitása

Három kamera állt szolgálatba a Mi Mix Alpha fedélzetén, és ebből az elsődleges szerepet már a Samsung ISOCELL Bright HMX kapta a 108 megapixeles felbontásával. Ez a Tetracell technológiás lapka már 1/1,33 colos mérettel rendelkezik, és bár alapjáraton csak 0,8 mikronos pixelmérettel dolgozik, a pixelek összevonását követően már 1,6 mikronról beszélhetünk, és még ilyenkor is 27 MPixeles fotókat tud megörökíteni, de már kiemelt érzékenység mellett.

Az optikája meg lesz toldva négytengelyes stabilizálással, így a videók képe nem fog remegni. Van még egy 20 megapixeles kamera, ami ultra-széles látószögű, és papíron olyan közeli makrózásra képes, mint amire eddig egyetlen okostelefon sem. Végül egy 12 MPixeles teleoptikás egységről is szó esett, ami Dual Pixel AF technológiát használva villámgyorsan talál majd élességet, és kétszeres nagyításra képes a főkamerához viszonyítva. A LED-es villanó többtónusú, és a kamerák közé sorolt be.

Galéria megnyitása

A Xiaomi a számára elérhető legerősebb hardvert építette bele a Mi Mix Alphába. A Qualcomm Snapdragon 855+ mobilplatform adja a szerkezet alapját, és ehhez kapcsolódik minden esetben a szintén Qualcomm fejlesztésű Snapdragon X50 mobil hálózati modem is, ami gondoskodik az 5G támogatás biztosításáról. A különleges koncepció 12 GB-nyi LPDDR4x rendszermemóriának ad otthont, ami pedig a tárkapacitást illeti, 512 GB-tal szolgál, és UFS 3.0 modul lapul a színfalak mögött, hogy a tempóval ezen a téren se legyen semmi gond.

A Mi Mix Alpha háza jelentős részben titánötvözet, a felhasználók keze is ezzel találkozik alul és felül. A hátlapon a sáv kerámiával van bevonva, a kamerák pedig zafír-kristályüveg oltalma alatt állnak. A Xiaomi arra törekedett, hogy tok nélkül is nagyon ellenálló legyen a burkolat, hiszen ezt a szerkezetet nem lehet használni a megszokott tokokkal. Az akkumulátor is különleges, nanotechnológiás katódot használ, és 4050 milliamperes, így valószínűleg nem az üzemidő lesz a legfőbb erénye, erről nem is nyilatkozott a Xiaomi. Viszont jó hír, hogy van 40 wattos gyorstöltés támogatás vezetéken keresztül, így legalább hamar újult erőre kaphat a masina. A Mi Mix Alpha specifikációjának egy jelentős részére most még nem derült fény, de a későbbiekben valószínűleg a részleteket is elárulja majd a gyártó.

Galéria megnyitása

Bár egy koncepciótelefonként lett beharangozva a Xiaomi Mi Mix Alpha, ez nem jelenti azt, hogy nem lesz megvásárolható. A készülék a tervek szerint december végén kerülhet majd a boltokba, és többe fog kerülni, mint a Samsung Galaxy Fold vagy a Huawei Mate X, ugyanis ezért átszámítva 2800 dollárnak megfelelő összeg kell majd leszurkolni. De mivel csak limitált példányszámban fog megjelenni, így igazából ennek a masinának amúgy sem az a célja, hogy eladási rekordokat döntsön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap