Shop menü

OLCSÓBB TAGGAL GYARAPODOTT A XIAOMI 13 TERMÉKCSALÁD

Érkezik a Xiaomi 13 Lite modell, ami elérhetőbb lesz, de még mindig elég energikusnak ígérkezik, és Európát veszi célba.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Olcsóbb taggal gyarapodott a Xiaomi 13 termékcsalád

A Xiaomi a Mobil Világkongresszuson megejtette a 13 és 13 Pro modellek globális bemutatóját, ezek mellett pedig a kamerák kereszttüzébe állt a Watch S1 Pro okosóra, valamint a cég új csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója is. Ezek mellett pedig befutott a Xiaomi 13 Lite is, amit az alábbiakban közelebbről is szemügyre veszünk.

A költséghatékonyabb „13-as” egy 6,55 hüvelykes képernyőt használ, ami ívelt peremekkel rendelkezik. A képernyő AMOLED technológiás, HDR10+ minősítéssel is rendelkezik, és 120 Hz-es működésre képes. A fényereje 1000 nit lehet, és egyebek mellett még a Dolby Vision tartalmak kezelése sem jelent neki gondot. A képernyő védelméről Gorilla Glass 5 üveg gondoskodik.

Galéria megnyitása

Sajnos még az Android 12-vel érkezik a Xiaomi 13 Lite, és nem is igazán beszélt arról a vállalat, hogy ezen a téren mi a helyzet, mikor jöhet az Android 13 frissítés. A MIUI-ból a legújabb, 14-es kiadás van jelen az eszközön, és egyelőre be kell érni ezzel.

Galéria megnyitása

A telefon frontján egy olyan kapszulás bevágás van, mint az iPhone 14 Prónak, csak itt kisebb azért a lyuk, és nem is annyira komplex szenzorszigetről van szó, mint ott. Itt van egy 32 megapixeles szelfikamera, és mellette még egy 8 MPixeles egység teljesít szolgálatot. Az önarcképek természetesebb mélységéleséggel rendelkeznek majd ebben az esetben, és mivel a vékony kávába még LED-es segédfény is került, rossz fényviszonyoknál is jól látható lesz az emberek arca. Az elsődleges képalkotó 100 fokos látószögű, képkivágással képes a felhasználót mindig középre állítani, és Full HD videózást tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

A Xiaomi 13 Lite hátára három képalkotó került, de sajnos a két társkamerától nem érdemes sokat várni. A főkamera 50 MPixeles, a már jól bejáratott Sony IMX766 szenzort használja, és a képpontok összevonásával 2 mikronos pixelméretet tud elérni. A cég elmondása szerint 123%-kal több fényt képes befogadni, mint a 12 Lite kamerája. A sorban van még egy 8 MPixeles egység ultraszéles látószögű optikával, és adott egy makrózásra szolgáló kamera is, de ez már csak 2 megapixeles. Videózni 4K-ban képes a Xiaomi 13 Lite.

Galéria megnyitása

A tervezők a Snapdragon 7 Gen 1 rendszerchipet vették használatba az okostelefonban, ami igazából gond nélkül körözi le a Snapdragon 778G lapkát, a Snapdragon 860 szintjét hozza nagyjából. A teljesítményre egészen biztos, hogy nem lehet majd panasz. A Xiaomi 13 Lite minden esetben 8 GB-nyi RAM-ot fog használni, ami pedig a háttértár kapacitását illeti, 128 és 256 GB-os opciók állnak majd az érdeklődők rendelkezésére – LPDDR4X és UFS 2.2 lapkák vannak itt.

5G mobil hálózati modem nyitja a kapcsolati lehetőségek lajstromát, amin a 4G LTE is szerepel a VoLTE-vel együtt. Található a Xiaomi 13 Lite fedélzetén Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 modul, és van infravörös port is. Természetesen nem hiányzik a mobilból az NFC chip sem, és a fejlett A-GPS vevőről sem kell letenni, ami támogatja a Galileót, és több frekvenciás üzemre képes. Két hálózati kártyát lehet használni az eszközben, DSDS módban fog menni a Dual-SIM.

Galéria megnyitása

Az okostelefon a „szabvány” fekete szín mellett elérhető lesz világosabb kék és rózsaszín változatban is. A 13 Lite nemcsak a képességeit tekintve könnyített, hanem ténylegesen egészen alacsony a tömege, csak 171 grammot nyom, és mindössze 7,23 milliméter vastag. Szereó hangzással is szolgál a készülék, és a Dolby Atmos szoftveres támogatása is megvan a kelléktárában. Az ujjlenyomat-olvasó természetesen adott, ennek a képernyő mögött talált helyet a vállalat, a kereten az ívelt képernyő miatt nem fért volna el.

Galéria megnyitása

Kizárólag C-típusú USB csatlakozóval rendelkezik a Xiaomi 13 Lite, nem jutott neki 3,5 milliméteres Jack, a vezetékes audió kiegészítők is az USB-t használhatják majd. A készülék 4500 milliamperórás erőforrással kerül bevetésre. Az akkumulátor egészen rövid idő alatt feltölthető lesz, mivel 67 wattos gyorstöltéssel lehet itt számolni vezetéken keresztül, sajnos vezeték nélküli töltés támogatás ide már nem jutott.

Galéria megnyitása

A Xiaomi 13 Lite 500 euróba fog kerülni, és a tervek szerint már március 8-án indul az értékesítése a főbb csatornákon. Azt nem tudni, hogy itthon mikor fog megjelenni, és mennyibe kerül majd, de legalább 200 ezer forint körüli árral kell kalkulálni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére