Olcsóbb kompakt folyadékhűtő szettek az ASUS-tól

A RoG Strix LC sorozat tagjai már költséghatékonyabbak lesznek, mint a Ryuo és a Ryujin sorozat tagjai.

Olcsóbb kompakt folyadékhűtő szettek az ASUS-tól

Az ASUS két költséghatékonyabb kompakt folyadékhűtő szett piacra dobására készül, amelyek a RoG Strix LC sorozatot erősítik, árazás terén pedig a RoG Ryuo és Ryujin modellek alá érkezhetnek. Éppen ezért a figyelemfelkeltő OLED kijelző nem is szerepel a kínálatban, valamint a folyadékhűtő blokk és a szivattyú is egyszerűbb, olcsóbb kivitelben érkezhet annak érdekében, hogy a belépőszintre passzoló árazást tartani lehessen.

Galéria megnyitása A szivattyúval és RGB LED világítással ellátott folyadékhűtő blokk A gyártó kétféle kivitelben készítette el a szettet, így az egyik 120 milliméteres, a másik pedig már 240 milliméteres hőleadó radiátort alkalmaz, a blokk és a szivattyú azonban mindkettőnél egyforma. A kisebbik változat remekül passzolhat a tágasabb Mini-ITX házakhoz, míg a nagyobb hőleadóval szerelt termék már a nagyobb számítógépházak lakója lehet és nagyobb hűtőteljesítménye miatt komolyabb tuning alkalmával is remekül helytállhat. A blokkot és a hőleadót 380 milliméter hosszú gumicsövek kötik össze, amelyek némi harisnyázást is kaptak – ez egyrészt igényesebb megjelenést kölcsönöz, másrészt a csöveket is védi.

Galéria megnyitása A 120 milliméteres RoG Ryuo ventilátor A blokkból és szivattyúból álló kombinált egység 80 x 80 milliméteres alapterülettel rendelkezik, magassága azonban nem több 45 milliméternél. A hőátadás hatékonyságát réz talpazat fokozza, amelynek belső felén apró csatornákat alakítottak ki annak érdekében, hogy a hűtőközeg minél nagyobb felületen keresztül vehesse át a termelődő hőt. Mivel RoG sorozatú termékről van szó, az RGB LED világítással ellátott RoG logó sem hiányzik a fedlapról, ami természetesen Aura Sync kompatibilis, így a többi ASUS termék világításához hangolható. Az alapszett az Intel LGA-115x, 1366, 2011 és 2066-os CPU foglalatokra, valamint az AMD Socket AM4-es CPU foglalatokra passzol, de a TR4-es processzorfoglalatokra is felszerelhető a TR4-es CPU csomagban található kerettel.

A hőleadó radiátorokra 120 milliméteres RoG Ryuo ventilátor(ok) kerül(nek) – a 120 milliméteres hőleadóra egy, a 240 milliméteres hőleadóra pedig kettő. Egy-egy ilyen ventilátor a 800 és 2500 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgozik, hála a PWM támogatásnak, így 137,5 köbméter levegőmennyiség megmozgatására képes egy óra leforgása alatt, maximális zajszintje pedig 37,6 dB(A), ami egy kicsit soknak tűnik.A gyártó szerint a konkurens megoldásokhoz képest nagyobb légáramot biztosítanak a ventilátorok (71 vs. 81 CFM), valamint a statikus nyomásuk is nagyobb (4,65 vs 5,0 mmH2O), így a hűtőteljesítmény összességében kedvezőbb lesz.

A hőleadó radiátorok egyébként alumíniumból készülnek: a 120 milliméteres példány 121 milliméter széles, 150 milliméter magas és 27 milliméter vastag, míg 240 milliméteres társa 272 milliméter hosszú, 121 milliméter széles és 27 milliméter vastag.

Galéria megnyitása

A RoG Strix LC sorozatú kompakt folyadékhűtők árazásával kapcsolatban egyelőre nincs információ, valamint az sem derült ki, hogy a termékek pontosan mikor kerülnek forgalomba. A május végén induló Computex 2019 alkalmával minden bizonnyal ezekkel a termékekkel kapcsolatban is érkezik némi extra információ.

Annyi a hivatalos weboldal alapján már kiderült, hogy mindkét szettre 5 év jótállást vállal a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap