Olcsóbb hajtogatható Galaxyn dolgozik a Samsung

Már egy új modellel készül a vállalat, pedig a javított Galaxy Fold sem lett éppen tökéletes.

Olcsóbb hajtogatható Galaxyn dolgozik a Samsung

A Galaxy Fold rajtja finoman szólva sem sikerült simára, de már megvásárolható néhány piacon az egyik első hajtogatható okostelefonként. És a friss pletykák szerint a Samsung nem pihen, hanem már a következő modellen dolgozik, ami egyrészt megfizethetőbb lesz, másrészt szélesebb körben fog a boltokba kerülni.

A Samsung az AMOLED panelek úttörőjeként mutatta be a Galaxy Foldot februárban, de a minőségi gondok miatt áprilisról el kellett halasztani a készülék rajtját egészen szeptemberig. Azt hihetnénk, hogy ennyi idő alatt sikerült kipofozni a masinát, de valójában egyre többen számolnak be arról, hogy továbbra sem olyan tartós a szerkezet, mint egy hétköznapi okostelefon. Vannak, akiknél hamar jelentkeztek pixelhibák, és a tesztek szerint nem is igazán bírják ki a termékek a Samsung által előre jelzett 200 ezer meghajtást. De ez nem vetheti vissza a céget abban, hogy újabb fejlesztésekbe vágjon.

Galéria megnyitása
Halott pixelek csoportja egyetlen nap használat után a TechCrunch tesztkészülékén

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a vállalat több különböző formátumú hajtogatós dizájnnal is elő szeretne rukkolni. Nagyon sokféle módon lehet felhasználni az összehajtásra tervezett AMOLED kijelzőket, és a Samsung mindenképpen a riválisai előtt szeretné megtalálni azt a formátumot, ami leginkább elnyeri a felhasználók tetszését. (Vagy legalábbis nem szeretne nagyon lemaradni, ha valaki más előtte veti be a népszerűbb formátumot.) A színfalak mögött valószínűleg több vasat tart a tűzben egyszerre a Samsung, több olyan fejlesztései is lehet, amik bevetésre kerülhetnek.

Galéria megnyitása

A Galaxy Fold pedig elképesztően sok pénzbe kerül, és nem is igazán lehet hozzájutni, csak nagyon kevés piacra jutott el eddig, limitáltan hozzáférhető. Ezért a Samsung a friss hírek szerint már olyan megoldásban gondolkodik, ami populárisabb lehetne. A SamMobile számolt be arról, hogy egy olyan hajtogatható Galaxy érkezhet, melynél a tervezők már a költségek csökkentését is szem előtt tarthatják, és a gyártást is leegyszerűsíthetik. Ezáltal globálisan is elérhetővé válhat a termék, és jóval nagyobb példányszámban készülhet, mint az úttörő Galaxy Foldot. A cég sok tapasztalatot szerzett, amit sikeresen kamatoztathat a továbbiakban.

Egyelőre nem sokat lehet tudni arról a Galaxy modellről, ami alacsonyabb áron hozná el a hajtogatós dizájnt, de az egészen biztos, hogy a hardveres jellemzők visszább lesznek majd fogva. A mostani szerkezet például 512 GB-os tárhellyel és 12 GB-nyi memóriával szolgál, amiken úgy lehet spórolni, hogy igazbál azt talán nem is lehet majd észlelni a felhasználói élményen. A tárhely 256 GB-ra lehet „visszatekerve”, a RAM pedig 6 vagy 8 GB körül alakulhat. Ezeken felül más költségcsökkentő lépésekre is számítani lehet.

Galéria megnyitása

Azt nem tudni, hogy az olcsóbb hajtogatós masina mikor kerülhet bemutatásra, illetve a boltok polcaira. Ha idén le is hullik róla a lepel, a forgalmazása az újdonságnak inkább csak jövőre lehet esedékes. A szerkezet az SM-F700 modellazonosítót viselheti majd a kiszivárgott információk szerint. Arról nem szólt a fáma, hogy mit takar pontosan az, hogy olcsóbb lesz, de arra szinte biztosan nem érdemes számítani, hogy 1000 dollár alá menne. Jelenleg a Galaxy Fold ajánlott fogyasztói ára 1980 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap