Olcsóbb gyorstöltőn dolgozik a Huawei

Olcsóbb gyorstöltőn dolgozik a Huawei

Az Oppo mellett szinte a Huawei az egyedüli, aki sajátrészre fejlesztett gyorstöltési technológiát használ néhány okostelefonjánál. A Huawei jellemzően a felsőkategóriás mobiloknál vetette be eddig a különböző SuperCharge eljárásokat, most viszont arról szólnak a hírek, hogy jöhet egy olcsóbb készülékek számára ideális SuperCharge Protocol.

A ChargerLab által megszellőztetett dokumentumok szerint a kínai szakemberek most egy olyan megoldáson dolgoznak, ami a teljesítményét tekintve elmarad majd a korábbi SuperCharge technológiáktól, viszont még így is fürgébb lesz, mint a Qualcomm által nyújtott 18 wattos Quick Charge, itt ugyanis 20 wattal lehet majd számolni. A napvilágot látott információk alapján ezt már C-típusú USB csatlakozóhoz optimalizálták a Huawei fejlesztői. És minden bizonnyal nagyon biztonságosan fog üzemelni. A vállalat eddig minden gyorstöltésénél kiemelte, hogy több biztonsági réteget használnak, számos paramétert monitoroznak a folyamat közben, ráadásul rendelkeznek TÜV Rheinland minősítéssel is.

Galéria megnyitása

Az új SuperCharge gyorstöltés egyébként annak ellenére, hogy lassabb lesz egy fokkal az első generációs technológiától is, valószínűleg az újabb eljárással ápol közelebbi rokoni viszonyt a technológiai hátterét tekintve. A Kirin 980-nal bevezetésre kerülő 40 wattos SuperCharge 10 voltos feszültség mellett 4 amperes áramerősséggel üzemel, míg az első SuperCharge 4,5 volttal és 5 amperrel érte el a 22,5 wattos teljesítményt. A most fejlesztés alatt álló eljárásnál pedig a fentebb említett 20 watt 10 voltból és 2 amperből ered, vagyis a feszültség változatlan, mint a második generációs SuperCharge esetében, csak feleakkora az áramerősség. (Érdekességképpen azért halkan megjegyezzük, hogy korábban a első SuperCharge Protocol éppen amiatt tudott viszonylag alacsony hőtermelés mellett villámgyorsan tölteni, mert kicsi feszültséggel és nagy áramerősséggel működött. Ez alapján nem biztos, hogy az olcsóbb SuperCharge eljárás is megtartja majd ezt az erényt – és már a 40 wattos SuperCharge-nál sem említette ezt a Huawei.)

Galéria megnyitása

Arról egyelőre semmilyen információval nem rendelkezünk, hogy az új SuperCharge Protocol milyen okostelefon esetében debütálhat majd. Az sem lenne meglepő, ha esetleg egy friss, középkategóriás HiSilicon Kirin rendszerchippel karöltve bukkanna fel a jövőben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap