Olcsó ezermester lett a Huawei új tabletje

A Honor T1 alsókategóriás árral társulva jó hardvert és anyaghasználatot vonultat fel, továbbá 3G is akad a tarsolyában.

Olcsó ezermester lett a Huawei új tabletje

A Huawei a Honor termékcsaládot ezúttal egy olyan táblagéppel bővítette, ami egy kicsit mindenhez „ért”, és még az árát is egészen kedvezően alakította ki a gyártó. Nem túlzás tehát rögtön az elején azt állítani, hogy a Honor T1 igen szép sikerek elé nézhet.

Az újdonság a kézbevételét követően rögtön sokak elismerését vívhatja ki. A tablet unibody testbe költözött, ennek megfelelően nemcsak, hogy fém, hanem nagyrészt egyetlen darabból van kialakítva a váza, így módfelett masszív érzetet kelthet. A gépezet egy 8 colos panelnek ad otthont, mely a kategóriájának megfelelően 1280 x 800 képpontos felbontással dolgozik. Az IPS technológiát alkalmazó megjelenítő így 189 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál, ami ha nem is kiemelkedő, de megfelelőnek nevezhető. A szerkezet sebességéről egy Snapdragon 200 besorolású lapka fog gondoskodni. Ez elsőre kicsit ijesztően hangozhat, de szerencsére a család legerősebb megoldásáról beszélhetünk, ami „csak” a grafikus képességeit tekintve zsengébb a kelleténél. A Qualcomm MSM8212 négy 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A7 processzormaggal és egy Adreno 302 IGP-vel dolgozik. A rendszernek 1 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ami a mindennapos használat során elegendőnek bizonyulhat, de kicsit intenzívebb használat során azért már kevés lehet. A háttértár alapjáraton 8 GB-os méretet öltött, és van microSD kártyás bővítési lehetőség is (max. 32 GB), amellyel valószínűleg a jövendőbeli tulajdonosok java élni is fog.

A Honor T1 két kamerának ad otthont, de egyik egységtől sem érdemes komolyabb teljesítményre számítani. A tablet előlapján mindössze egy VGA megoldás képviselteti magát, ami jól jöhet a videóhívások alkalmával. Az emlékezetesebb pillanatok megörökítésére szolgáló főkamera már 5 megapixeles, de LED-es villanó nem került a fémgyűrűbe foglalt optika mellé, így csak megfelelő fényviszonyok mellett lesz érdemben munkára fogható. A kapcsolati képességeiről nem beszélt részletekbe menően a Huawei, azonban arra felhívták a figyelmet, hogy van a fedélzetén egy 3G HSDPA mobil kommunikációs egység. Ennek köszönhetően a mindennapos ingázás közben is kényelmesen lehet majd internetezni a tábláról, illetve frissülnek majd a fontosabb információk, valamint az sem utolsó szempont, hogy hanghívásokat is támogat a Honor T1. Ez utóbbi opció ráadásul remekül kihasználható akár egy Bluetooth-os headset segítségével is, nem kell azonnal tabletet a fejükhöz tartó járókelőket vizionálni.

A fehér és natúr fém színkombinációban pompázó táblagép a kategóriájában kifejezetten karcsúnak nevezhető. 210,6 x 127,7 x 7,9 milliméteres vonalak határolják, a tömege pedig 360 gramm – ez utóbbin lehetett volna még talán csiszolni, de teljesen vállalható az alábbiak fényében. Az akkumulátor esetében nem voltak szűkmarkúak a tervezők, ami nagyszerű hír. A színfalak mögött egy 4800 mAh-s kapacitású telep húzta meg magát, ez pedig az energiahatékony környezetben akár 8-10 órás használati időt is előre vetít. Sőt mi több, még energiagazdálkodási profilok is kialakításra kerültek, amik további takarékoskodást segítenek elő. Az akku beépített, így ha bármilyen gond van vele, a cserével szakszervizhez érdemes fordulni. A végére maradt a készülék legfájóbb pontja, ami nem más, mint az operációs rendszere. A vállalat ezúttal az Android 4.3-at küldte bevetésre, ami mostanra több mint másfél éves múltra tekint vissza. A Huawei egyáltalán nem is beszélt erről a pontjáról a konfigurációnak, így még arra sem derült fény, hogy legalább hozzáadott tartalmakban bővelkedik-e az utolsó Jelly Bean variáns. Remélhetőleg a későbbiekben tervezik frissíteni a táblagépet, és akkor ilyen téren sem kell majd kompromisszumot kötnie az érdeklődőknek.

A Honor T1 Indiában kezdte meg a karrierjét, de minden bizonnyal szélesebb körben is elérhetővé válik majd. Az ázsiai országban 130 eurónak megfelelő összeget kérnek el érte. A Huawei hazánkban egyébként legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Honor 6 okostelefont rendkívül jól pozicionálta a kínálatban, remélhetőleg ugyanerre a sorsra juthat a T1 tablet is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward