Olcsó e-book olvasót mutatott be a Xiaomi Androiddal

A készülék egészen fürge lesz sok lehetőséggel, és még a beépített világítás sem hiányzik belőle.

Olcsó e-book olvasót mutatott be a Xiaomi Androiddal

Az elektronikus olvasók piaca nem pörög túlzottan, de viszonylag keresettek az ilyen eszközök, és most a Xiaomi révén egy ilyen újdonságról számolhatunk be. A Mi Reader magán viseli a vállalat márkajelzését, bár minden bizonnyal nem egy teljesen saját fejlesztésről van szó, de mint a legtöbb termék, ami a Xiaomi neve alatt fut, ez is eléggé vonzóra sikeredett.

Galéria megnyitása

A Mi Reader külsején semmi érdekesség nincs, egy teljesen szimpla megoldásról van szó, nem kelti fel már messziről az érdeklődők figyelmét, de nem is azzal a céllal született ez, hogy villogjanak vele a jövendőbeli tulajdonosok.

Itt a reflektorfény a 6 hüvelykes E Ink megjelenítőn van, mely olvasásnál egyáltalán nem fogja fárasztani a felhasználók szemét, és sok használatot követően sem lesz semmilyen káros hatása; plusz még a fogyasztása is nagyon alacsony, és tükröződésmentes bevonattal is el lett látva.

Galéria megnyitása

A Mi Reader egy olyan E Ink panelt vonultat fel, ami 1024 x 768 pixeles felbontású (212 PPI), szürkeárnyalatos és van saját háttérvilágítása. 24 fokozatban állítható LED-es fényforrást kapott a termék, mely 90 százalékban le tudja fedni egyenletesen a képernyőt, és a fényereje még világosban is kellemesebb olvasási komfortról tud gondoskodni. A használat során nagyon jól konfigurálható lesz a betűméret, a betűtípus és néhány egyéb paraméter is.

Galéria megnyitása

A szakemberek egy e-book olvasóhoz mérten meglehetősen erős rendszerchipet használtak fel itt, az Allwinner B300 lapka került bevetésre. Ezt direkt ilyen környezetbe tervezték, Cortex-A7 magokból található benne négy darab, és ezeknek az órajele az 1,8 GHz-et is elérheti, miközben az IGP szerepét csak egy Mali-400 MP2 tölti be. A rendszermemória 1 GB-ra lett szabva, a tárhelyet tekintve pedig 16 GB-os kapacitással kell számolni.

A vállalat elmondása szerint megfelelő formátumban akár 5000 könyvet is lehet tárolni a Mi Readeren. Ráadásul van online kapcsolódási lehetőség is, melyet kihasználva bármikor beszerezhető friss olvasnivaló. Wi-Fi és Bluetooth biztosan akad az e-book olvasó kelléktárában, de a kapcsolati lehetőségekről részleteket nem tudhattunk meg.

Galéria megnyitása

Az átlagon felüli teljesítményre azért van itt szükség, mert a táblagépen az Android 8.1 operációs rendszer fut. Az Oreo itt olyan lehetőségeket is biztosíthat majd, ami aránylag kevés ilyen terméknél adott. Persze a lényeg az, hogy a dokumentumok támogatása megfelelő legyen, és ilyen téren nem is érheti majd szó a ház elejét, minden fontosabb kiterjesztéssel képes lesz megbirkózni a Mi Reader. Van felhős adattárolási lehetőség is, ahonnan kifejezetten egyszerűen lehet majd elérni mentett dokumentumokat.

Galéria megnyitása

A tervezéskor ügyeltek a szakemberek arra, hogy kellemes fogásról gondoskodjon az e-könyv olvasó, kifejezetten úgy lett kialakítva az anyaghasználata is. A szerkezet simán elfér egy kézben, 178 gramm a tömege, és 8,3 milliméterre emelkedik ki a síkból a legvastagabb pontján. 

Az ilyen termékek általában nagyon hosszú, nem ritkán hónapos üzemidővel bírnak, viszont itt az Android és az átlagon felüli teljesítményű hardver miatt lényegesen szerényebb lesz a rendelkezésre állás ideje. Egy töltéssel nagyjából egy hetes futási teljesítményt jósol a Xiaomi normál használatban. És egyébként 1800 milliamperes a telep, amit egy C-típusú USB-n keresztül lehet tölteni.

A Xiaomi Mi Reader átszámítva 85 dolláros összegbe fog kerülni, ha pedig valaki már most jelzi Kínában, hogy igényt tart rá, nagyjából 80 dollárnak megfelelő jüanért cserébe juthat majd hozzá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap