Olcsó asztali platform AMD-módra szeptemberben

Az elmúlt hónapok folyamán több híresztelés is napvilágot látott, amelyek egybehangzóan állították: az AMD Phenom II-es alapokra épülő 45 nm-es Athlo processzorok piacra dobására készül idén júniusban. Ma arról is érkeztek hírek, hogy a gyártó egy olcsó platform fejlesztésén is dolgozik, amelynek köszönhetően akár már szeptember előtt is megjelenhetnek a piacon az új, költséghatékony AMD konfigurációk.

Olcsó asztali platform AMD-módra szeptemberben

Az elmúlt hónapok folyamán több híresztelés is napvilágot látott, amelyek egybehangzóan állították: az AMD Phenom II-es alapokra épülő 45 nm-es Athlon processzorok piacra dobására készül idén júniusban. Ma arról is érkeztek hírek, hogy a gyártó egy olcsó platform fejlesztésén is dolgozik, amelynek köszönhetően akár már szeptember előtt is megjelenhetnek a piacon az új, költséghatékony AMD konfigurációk.

A Pisces kódnévre keresztelt platform tulajdonképpen egy új, 55 nm-es csíkszélességgel készülő 780G+-os integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészletből, valamint Athlon II-es processzorból áll, ez utóbbi modellek között Propus, Rana, és Regor maggal felvértezett központi egységek lesznek jelen. A korábbi információk szerint a Propus mag a négymagos Athlon II-es processzorokban kap helyet, ezek a termékek nem rendelkeznek majd harmadszintű gyorsítótárral. A Regor maggal ellátott megoldások tulajdonképpen a kétmagos processzorokat takarják, míg a Rana magra épülő termékek hárommagos processzorok lesznek, persze szintén harmadszintű gyorsítótár nélkül.

A DigiTimes szerint a 780G+ lapkakészlet április folyamán a jóváhagyási fázisba léphet, az újdonság várhatóan a Computex alkalmával, azaz idén júniusban mutatkozhat be a nagyközönség előtt. Egyelőre pontos megjelenési dátum nem áll rendelkezésre, de a részinformációk alapján jó esély van rá, hogy az új termék a nyár folyamán már elérhető legyen az üzletek polcain.

Ezzel együtt egyéb érdekes hírek is megjelentek az AMD-vel kapcsolatban. A vállalat Phenom II X4 920-as, valamint a Phenom II X3-as modellek – amelyeknél kis szerencsével bekapcsolható a negyedik mag is - , rendkívül jól fogynak a piacon. Az alaplapgyártó vállalatok előrejelzései szerint a kifejezetten jónak mondható forgalom hozzásegítheti az AMD-t ahhoz, hogy az idei év második negyedévét már 30%-os részesedéssel zárjon a processzor piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward