Októberben érkezhetnek a 3. generációs AMD RYZEN Threadripperek?

Eddig nagy volt a csend a RYZEN Treadripper sorozat frissítése körül, de most érdekes pletykák röppentek fel.

Októberben érkezhetnek a 3. generációs AMD RYZEN Threadripperek?

Az AMD számos új processzorral rukkolt elő, ugyanis piacra dobta a RYZEN asztali processzorcsalád 3. generációját, bemutatta az EPYC szerverprocesszor-család második generációját, valamint az asztali APU egységeket is frissítette, így azok mostantól megemelt órajeleken, ZEN+ alapokon dolgozhatnak. A HEDT platform viszont egyelőre nem frissült, de még csak pletykák sem érkeztek a távolabbi tervekkel kapcsolatban, amiből első körben arra lehetett következtetni, hogy a RYZEN Threadripper család frissítésével egyelőre kivár az AMD.

Galéria megnyitásaA DigiTimes most érdekes információkat osztott meg, amelyek az alaplapgyártóktól származnak, így most már lehet némi képünk azzal kapcsolatban, mire is készülhet az AMD. Az aktuális pletykák szerint október folyamán jelenhet meg a RYZEN Threadripper sorozat harmadik generációja, pontosan akkor, amikor az Intel bemutatja a Cascade Lake-X processzorokat és a Glacial Falls HEDT platformot. Az AMD meglepetése az Intel számára nem jön majd túl jól, ugyanis a RYZEN Threadripper sorozat harmadik generációs kiadása már ZEN 2 architektúra köré épül, processzormagok terén pedig már nem 32 lesz a limit, hanem 48 vagy 64, hiszen a második generációs EPYC szerverprocesszorok dizájnjából merít ez a sorozat is, természetesen a HEDT igényekre szabva.

Az aktuális feltevések szerint a harmadik generációs RZYEN Threadripper processzorok tehát a Rome MCM dizájn köré épülnek, de szerényebb képességekkel rendelkeznek majd, mint szerverpiaci társaik, ahogy azt az előző generációnál már megszokhattuk.

A processzorfoglalat várhatóan a TR4 marad, így a meglévő alaplapokban BIOS frissítést követően használhatóvá válhatnak az újdonságok – ugyanakkor arra is van esély, hogy egy új lapkakészlet is bemutatkozik, amellyel maradéktalanul elérhetővé válik a PCI Express 4.0-s szabvány. A 7 nm-es chipletekből és 12 nm-es I/O lapkából álló dizájn esetében a második generációs EPYC szerverprocesszorokkal ellentétben itt nyolc helyett „csak” négycsatornás DDR4-es memóriatámogatás állhat majd rendelkezésre, PCI Express 4.0-es sávokból pedig maximum 64-et kínálhat egy-egy ilyen processzor.

Árakról és pontos modellekről egyelőre nem esett szó, de ha tényleg érkeznek a harmadik generációs RYZEN Threadripper processzorok, akkor az elkövetkező hetek folyamán megindulhatnak a szivárogtatások is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap